Formula 1 na TV Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

TV Istra bit ce jedna od devet hrvatskih regionalnih TV postaja na kojima ce se, pocevši od Velike nagrade Malezije sljedeceg vikenda, moci pratiti utrke Formule 1. Inicijativa koju je pokrenula tvrtka Kreator Media i njezin vlasnik Davorin Štetner napokon je urodila plodom te se sad još ocekuje da se sljedeceg tjedna u zagrebackom hotelu Sheraton potpiše trogodišnji ugovor s celnicima Formula One Managamenta o zakupu televizijskih prava.

Time bi se vec prvi treninzi na stazi u Sepangu, koji pocinju u petak 8. travnja ujutro po srednjoeuropskom vremenu, mogli pratiti na malim ekranima uz komentar na hrvatskom jeziku. Buduci da ovih devet postaja, medu kojima se uz TV Istru nalazi i Kanal Ri, pokriva podrucje cijele Hrvatske, ljubitelji Formule 1 u Lijepoj našoj nece ostati zakinuti odlukom HRT-a da zbog rezanja budžeta odustane od prijenosa najbržeg oktanskog cirkusa.

Premda je potpisivanje ugovora navodno riješena stvar, iz TV Istre nisu željeli istrcavati s bilo kakvim izjavama dok sve ne bude stavljeno crno na bijelo. Stoga smo se za potvrdu cijele ove price, koja bi po svojoj obimnosti mogla nadmašiti ono što smo prijašnjih godina mogli gledati na HRT-u, obratili Mladenu Jergovicu, dugogodišnjem strucnom komentatoru Formule 1, koji je ukljucen i u ovaj projekt.

- Ugovor je sastavljen i sad još preostaje samo formalnost njegovog potpisivanja, nakon cega ce devet hrvatskih regionalnih TV postaja od VN Malezije moci prenositi Formulu 1. A prenosit ce se sve, dva treninga u petak ujutro, treci trening u subotu te potom istog dana i kvalifikacijski trening. Nedjelja je rezervirana za utrku, a pola sata prije i pola sata poslije nje na rasporedu ce biti emisija iz našeg studija, rekao je Jergovic.

On ce, uz Gorana Dijakovica, biti i glavni komentator utrka i svega što ce im prethoditi, dok ce emisiju iz studija voditi Ana Tenžera. Medutim, to još nije sve, jer se razmišlja i o specijalnoj tjednoj emisiji.

- U planu je da se radi i emisija tijekom tjedna. Još nije odredeno koliko bi trajala, odnosno treba precizirati kakvog ce biti formata, no trebala bi to biti svojevrsna rekapitulacija svega što se dešavalo u vikendu koji je za nama, zakljucio je Jergovic. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter