Formula 1: Webber starta s prve pozicije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mark Webber za volanom Red Bull-Renaulta startat ce s prve pozicije u nedjeljnu 70. Veliku nagradu Monaka u Formuli 1, s pocetkom u 14 sati. Australac je stigao do svog desetog "pole positiona" u karijeri, cime je prekinuo post koji je trajao od lanjske VN Njemacke.

Kako su na utrci koja se vozi ulicama Monte Carla pretjecanja rijetka te najbolja startna pozicija cesto znaci i "pola pobjede", Webber ima priliku reprizirati 2010. godinu kad je takoder bio najbrži na kvalifikacijama i potom to oplemenio dan kasnije ispivši pobjednicki šampanjac.

Imao je Webber u subotu i malo srece, jer je najbrži krug na kvalifikacijama odvozio Michael Schumacher u Mercedesu, no sedmerostruki svjetski prvak danas ce startati tek sa šestog mjesta zbog kazne koju je dobio nakon VN Španjolske, kad se tijekom utrke zabio u bolid Bruna Senne. Nije Schumacher jedini koji je pomaknut unazad, još je gore prošao pobjednik posljednje utrke Pastor Maldonado. Naime, vozac Williamsa se na trecem slobodnom treningu zabio u bolid Sebastiana Pereza i zbog toga je "nazadovao" deset pozicija. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter