Ford Ranger za fažanske vatrogasce

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Dobrovoljno vatrogasno društvo Općine Fažana u subotu je povodom primopredaje novog službenog vozila organiziralo prigodnu svečanost ispred vatrogasnog doma. Kako doznajemo od Petra Ristovskog dopredsjednika fažanskog DVD-a riječ je o vozilu Ford Ranger vrijednosti 250 tisuća kuna, za kojeg su sredstva osigurali sami dok im je Općina Fažana donirala 60 tisuća kuna.

- U nabavku smo ušli ponajviše radi potreba prijevoza vatrogasaca do terena ali i poboljšanja protupožarne sigurnosti cijele općine, naveo nam je Ristovski uz riječi da DVD Fažana trenutno ima 17 operativnih članova, isto toliko članova mladeži, a sveukupno ima oko 60 članova. Na upit imaju li godišnje puno intervencija naveo nam je da su u zadnje dvije godine imali više poplava nego požara, odnosno više su se bavili ispumpavanjem potopljenih podruma i kuća nego gašenjem vatre, posebice na području Valbandona.

Kako navodi kupljeno vozilo, koje će im svakako puno pomoći pri radu, trenutno je bez vatrogasne nadogradnje stoga se za iduću godinu, uz pomoć vatrogasne zajednica i općine, planira i nabavka vatrogasnog vitla za vozilo.

Inače, na prigodnoj svečanosti fažanskim su se vatrogascima pridružili i kolege-vatrogasci iz DVD-a Peroj i Vodnjan, a skup su, uz načelnicu Adu Damjanac uveličali i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Klaudio Karlović. Načelnica Damjanac tom je prigodom "braći vatrogascima" čestitala na moćnom vozilu koja će im pomoći da svoje zadatke odrađuju još bolje te izrazila nadu da će ono služiti svim stanovnicima Fažane i okolice. Također im je obećala da će im Općina i dalje pomagati te se nada još kojem vozilu u, jednog dana, i novom vatrogasnom domu.

Županijski zapovjednik Kozelvac također je izrazio zadovoljstvo zbog novog vozila koje je, naveo je, bilo neophodno za njihov rad.

- Zahvaljuje se svim volonterima na njihovu predanu radu, koji često nije ni lak ni bezopasan. Ali uz dobu volju i obučenost vatrogasci moraju biti i opremljeni i stoga je ovo vozilo bilo neophodno u izvršavanju svojih vatrogasnih zadataka, naveo je Kozlevac. Dodajmo i to da je vozilo nakon primopredaje blagoslovio župnik Ilija Jakovljević. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter