Forbes: Putin najmoćniji čovjek na svijetu

Ruski predsjednik Vladimir Putin najmoćniji je čovjek na svijetu (AFP)
Ruski predsjednik Vladimir Putin najmoćniji je čovjek na svijetu (AFP)

Ruski predsjednik Vladimir Putin najmoćniji je čovjek na svijetu već treću godinu zaredom, objavio je časopis Forbes u srijedu, prenose agencije. Putina slijedi njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je napredovala tri mjesta, a na trećoj poziciji je američki predsjednik Barack Obama koji je pao za jedno mjesto.

Na četvrtom je mjestu Forbesove liste za 2015. godinu papa Franjo, a peti je kineski predsjednik Xi Jinping. Kako je pojasnio Forbes, Putin je jedna od rijetkih osoba na svijetu koja si može "dopustiti da radi što god poželi".

Međunarodne sankcije određene njegovoj zemlji pogodile su rubalj i povukle Rusiju u recesiju, a da njega nisu nimalo oslabile, nastavlja časopis podsjećajući da je Putinova popularnost u Rusiji rekordno visoka. Na popisu od 73 najmoćnije osobe na svijetu ove je godine najmlađi 31-godišnji osnivač Facebooka Mark Zuckerberg koji se nalazi na 19. mjestu.

Na popisu je po prvi puta i kandidat na republikanskim predizborima za predsjednika SAD-a Donald Trump koji je na 72. mjestu. Čelnik džihadističke skupine Islamske države (IS) Abu Bakr al-Bagdadi pao je za tri mjesta na popisu i nalazi se na 57. mjestu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter