Forbes: Oprah najbolje plaćena u Hollywoodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je nedavno proglašena najbolje plaćenom slavnom osobom u zadnjih godinu dana, legendarna Oprah Winfrey zauzela je i prvo mjesto Forbesovog popisa najbolje plaćenih žena u Hollywoodu.

Slavna voditeljica čije se bogatstvo procjenjuje na 2,7 milijarde dolara od svibnja prošle do svibnja ove godine zaradila je 165 milijuna dolara. Iako se njezin "Oprah Showu" više ne prikazuje, ona i dalje zarađuje na njemu, točnije na reprizama, kao i na tri emisije koje se prikazuju u programu njezine televizijske kuće, a budžet joj puni i časopis O i vlastita radijska postaja.

Najbliže Opri uspjela je doći Britney Spears koja je od svibnja 2011. do svibnja 2012. zaradila oko 58 milijuna dolara, što je 107 milijuna manje od Oprine zarade. Popularnoj pop pjevačici bankovni se račun najviše "podebljao" nakon svibnja 2012. kada je dobila angažman u showu "X Factor" za koji je dobila honorar u iznosu od 15 milijuna dolara.

Na trećem se mjestu našla country pjevačica Taylor Swift, sa zaradom od 57 milijuna dolara. Četvrto i peto mjesto dijele pjevačica Rihanna koja je na Forbesovom popisu najbolje plaćenih ove godine i televizijska voditeljica Ellen DeGeneres. Šesto je mjesto zauzela glazbena zvijezda Lady Gaga, sedma je pjevačica i glumica Jennifer Lopez, osma je manekenka Gisele Bundchen, deveta pjevačica Katy Perry, a deseta odvjetnica, književnica i sutkinja Judy Sheindlin. (I. KOCIJAN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter