Foo Fighters oduševili 15.000 fanova u Villi Manin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki band Foo Fighters sinoć je održao izvrstan koncert u prekrasnom ambijentu stare Ville Manin kod Codroipa, blizu Udina. Ono što je bilo posebno zanimljivo jest činjenica da je ovo bio jedini koncert planiran za Italiju u sklopu kratke europske turneje koja se sutra nastavlja u Pragu, pa je tako među petnaestak tisuća obožavatelja bio i velik broj onih iz drugih dijelova Italije, ali i iz Austrije, Slovenije pa i iz Hrvatske.

Ukupno 2 sata i 15 minuta na momente doista impresivnog rock and rolla i žestokog vokalnog i gitarskog nastupa Davea Grohla oduševilo je publiku.

Foo Fighterse je 1994. osnovao bivši bubnjar grupe Nirvana Dave Grohl nakon samoubojstva Kurta Cobaina, a od alternativne atrakcije postali su relevantan band sa svjetskom reputacijom, što dokazuje i čak 5 ovogodišnjih nagrada Grammy.

Dodatnu zanimljivost događaju u Villi Manin dale su i predgrupe. Prva je nastupila rastuća američka atrakcija Gaslight Anthem koja je upravo objavila svoj četvrti album "Handwritten". S obzirom na to da dolaze iz New Jerseya, Gaslight Anthem imaju veliku podršku Brucea Springsteena pa tako nerijetko nastupaju i kao njegova predgrupa, a Bruce se ponekad pojavi i kao gost na njihovim koncertima.

I konačno, u Villi Manin nastupio je band Boba Moulda, jednog od osnivača legendarne grupe Husker Du. Mould gostuje i na posljednjem albumu Foo Fightersa "Wasting Light", a uživo su sinoć zajedno izveli pjesmu s tog albuma "Dear Rosemary". Grohl je Boba Moulda najavio kao čovjeka kojeg je obožavao kao klinac i zbog kojeg zapravo svira rock and roll.

U Villi Manin se 26. rujna planira još jedan veliki koncert, stiže grupa Radiohead, koja u Italiju kao i Foo Fighters dolazi zahvaljujući agenciji Azalea Promotion. (R. B.)


Podijeli: Facebook Twiter