Fontana obnovljena, ali se i dalje prelijeva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljani nam ucestalo prigovaraju zbog rada, ili bolje receno nerada, nove fontane uz zgradu Tržnice na Narodnom trgu. Iako je tek uredena, cesto i ne radi, a kada radi, ljudi se žale da se voda prelijeva iz fontane te prska po prolaznicima. Novouredena fontana nema korito vec se voda prelijeva s ravne razine iz koje izvire pa djeluje nedovršeno.

Fontana je izgubila i zidic koji ju je prije okruživao, i na kojem su prolaznici rado sjedili, a koji je preseljen nedaleko od fontane i sada služi kao okrugli betonski prsten koji okružuje kandelabar na sredini trga i na koji se može sjesti.

Od samog pocetka puštanja u rad novouredene fontane, zbog cega je cak bila jedno vrijeme i iskljucena, voda se prelijevala uokolo. No, prije desetak dana Tatjana Mandic Bulic, voditeljica Hortikulture u Herculanei, pojasnila nam je da na fontani treba modificirati neke sitnice, odnosno, podesiti nagib vode kako bi se izbjeglo prelijevanje. Ujedno ce se montirati uredaj koji ce biti spojen s pumpom, a mjerit ce udarce vjetra i ovisno o jacini smanjivati visinu mlaza.

Štoviše, Mandic Bulic nam je potvrdila da je modificiranje pocelo protekle subote, ali ih je prekinula kiša pa se ceka prvo sušno razdoblje da se zgotovi. Voditeljica Hortikulture pretpostavlja da ce to uslijediti u iduca dva dana.

Vec je jucer bio uocjliv zidic koji je trebao sprjecavati prelijevanje. No, prema rijecima prolaznika, voda je i dalje nemilice curila... (G. R.)

 


Podijeli: Facebook Twiter