Fondove izabrao tek mali broj građana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zamjenik ministra rada i mirovinskoga sustava Božidar Štubelj izjavio je da je do danas 2.380 članova obveznih mirovinskih fondova odabralo A kategoriju mirovinskog fonda, dok je njih 1.157 odabralo C kategoriju.

"Iako je riječ o relativno malom broju članova mirovinskih fondova koji su promijenili modele, kako će se oplođivati i skrbiti o sredstvima za njihove mirovine, možemo govoriti o počecima brige naših građana o njihovoj budućnosti i visini mirovine", kaže Štubelj i dodaje da je u sljedećem periodu potrebno još više raditi na financijskom opismenjavanju građana.

Kazao je i da su očekivali takve rezultate jer je riječ o novini te činjenici da građani drugi mirovinski stup još uvijek ne doživljavaju kao štednju. Napominje i da sve tri kategorije nose prinose i da će oni koji ne odaberu potportfelj automatski biti raspoređeni u potportfelj B koji odgovara dosadašnjem tipu ulaganja fondova. Još samo danas može se odabrati model drugog mirovinskog stupa, no to je do sada zatražio mali broj građana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter