Folo ravnatelj Centra za socijalnu skrb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za novog ravnatelja pulskog Centra za socijalnu skrb na mandat od cetiri godine izabran je Marino Folo, potvrdila nam je u cetvrtak predsjednica Upravnog vijeca centra Lovorka Tomicic rekavši da je na natjecaj stiglo šest kandidatura od kojih su tri odbacene jer nisu imale potpunu dokumentaciju. Tomicic je potvrdila da se odlucivalo o tri kandidata te da je Folo dobio najviše glasova.

Po njenim rijecima, za njega je glasalo troje clanova vijeca, dok su dva bila protiv. Imena ostalih kandidata nije željela otkrivati, kao ni je li tocno da su se za mjesto ravnatelja javile i dugogodišnje djelatnice centra Željka Perkov, inace pravnica u centru, te voditeljica Odsjeka socijalne skrbi Egle Rojnic.

"Mogu samo reci da je Marino Folo odlukom Vijeca ocijenjen kao najbolji kandidat zbog cega je odabran za ravnatelja", kazala je Tomicic. Dodala je da ce Folo ravnateljsku funkciju preuzeti odmah nakon što se sada vec bivša ravnateljica Vesna Radetic vrati s godišnjeg odmora.

Kako se odjednom našao u sasvim novim vodama, pokušali smo doznati od novoimenovanog ravnatelja, još uvijek aktivnog clana predsjedništva pulskog HNS-a, bivšeg direktora gradskog Vodovoda i bivšeg direktora sada vec propale tvrtke Bojoplast.

Ne želeci odgovarati na pitanja, Folo je rekao da ce izjavu dati tek kada sve bude službeno te je dodao da mu je jedino stalo da Glas Istre zaboravi na njega.

Na konstataciju da ne živi u Zadru ili Rijeci, vec u Puli te da ce biti teško ignorirati ga, osobito sada kada je preuzeo vodenje centra, takoder nije imao komentara. Iako smo inzistirali da nam otkrije razlog svoje kandidature i kvalifikacije, nije htio ništa reci, tek da nije izbacen iz stranke premda više nema politickih ambicija.


Podijeli: Facebook Twiter