Folklor: 13. Leron u petak i subotu u Vodnjanu

Sudjelovanje je najavilo devet folklornih skupina (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Sudjelovanje je najavilo devet folklornih skupina (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Trinaesto izdanje međunarodnog festivala folklora "Leron" održat će se u Vodnjanu u petak i subotu, 23. i 24. kolovoza, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Festival su najavili predsjednik vodnjanske Zajednice Talijana Livio Belci i Monika Brščić iz ZT-a, dogradonačelnica Vodnjana Rosanna Biasiol-Babić te Marianna Jelicich Buić iz Talijanske unije.

Manifestacija počinje u petak u 19.30 sati mimohodom sudionika Vodnjanom, a svečano otvorenje festivala i nastupi slijede u 20.30 sati na Narodnom trgu. U subotu u 10 sati održat će se prijem kod gradonačelnika Vodnjana Klaudija Vitasovića, a u 11 okrugli stol pod nazivom "Autentični folklor kao izraz teritorija". Svečana misa služit će se u 19 sati u župnoj crkvi svetog Blaža. Nastup sudionika slijedi na Narodnom trgu u 20.30 sati, a u 22.30 na rasporedu je zatvaranje Festivala i dodjela nagrade publike.

Najavljeno je devet folklornih skupina: plesna skupina iz grčkog Patrasa, KUD Bjelovar, gradski folklorni ansambl Maglaj iz Bosne i Hercegovine, Folklorna zajednica Ortensia iz talijanskog Ortezzana, Folklorna skupina Federico Angelica iz Aviana, KUD Rakalj, Folklorna skupina "Armando Capolicchio" iz Galižane, Folklorno društvo Peroj 1657 te folklorna skupina vodnjanske Zajednice Talijana.

Organizatori manifestacije su vodnjanska Zajednica Talijana i Talijanska unija, uz financijsku pomoć Istarske županije, Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, te vodnjanska Turistička zajednica pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter