Flora Istra otvorena do nedjelje


Sve do nedjelje u Vrtnom centru "Istrasjeme" u Mutilskoj ulici u Puli traje tradicionalni Sajam cvijeća, uređenja interijera i eksterijera pod nazivom "Flora Istra 2012". Posjetitelji svakodnevno, od 9 do 19 sati, mogu razgledati te po sajamskim cijenama kupiti vrtno i sobno bilje, materijal za sadnju i ukrašavanje interijera i eksterijera.

Što se tiče cijena, one su raznolike - vanjsko se cvijeće može kupiti već od tri kune, koliko koštaju šarene maćuhice. Krizantemama, koje su sada u punom cvatu, cijene se kreću od 15 do 40 kuna, zavisno od veličine. Buksusi koštaju od 12 do 25, sadnice ružmarina od 15 do 25, lavande 25 kuna, a razni ukrasni borići koštaju od 15 do 35 kuna. Na postojeće se cijene još odobrava sajamski popust od 20 posto, s tim da su primjerice hortenzije snižene za čak 50 posto.

Sniženo je i sobno bilje - ukrasne papričice, ciklame, orhideje, anturioni, a sajam nudi i velik izbor bonsaija i pachira - drvca isprepletenih debla u svim veličinama. (B. PETROVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter