Flora Istra: Od sobnog bilja do voćaka

Brojne vrste cvijeća na sajmu (B. PETROVIĆ)
Brojne vrste cvijeća na sajmu (B. PETROVIĆ)

U Puli je otvoren 19. sajam cvijeća, uređenja interijera i eksterijera "Flora Istra" koji se do nedjelje održava u Vrtnom centru Istrasjeme (Mutilska 20). Među brojnim vrstama cvijeća i bilja iz Hrvatske, Španjolske, Nizozemske i Italije svatko će pronaći nešto za sebe, i to po cijenama sniženim i do 30 posto.

Kako doznajemo od organizatora Karla Malića, sajam kupcima nudi pregršt jesenskog cvijeća i bilja - od ciklama po cijeni od 20 kuna naviše, krizantema od 20 do 45 kuna do sadnica lovor-višnje. Posebno su zanimljive sadnice voćaka, i to naranči, limuna i mandarina, koje su uzgojene u teglama a već su i odlično rodile, ali i loza u teglama koja ima grožđe. Nude se i masline u svim varijantama, od sadnica do bonsai maslina te izuzetno dekorativnih drvca čije su krošnje oblikovane u kuglu. Novost u ponudi su sadnice žižula koje imaju ogroman plod, i do pet puta veći od uobičajenog.

Uz vanjsko i sobno, u ponudi su i sve vrste začinskog i ukrasnog bilja, ali i bazeni te jacuzzi kade. Sajam je otvoren do nedjelje, a svakoga dana radi od 9 do 19 sati. Ulaz je besplatan. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter