Flogging Molly ponovno na INmusic festivalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmeročlani irsko-američki punk bend iz Los Angelesa Flogging Molly četvrti je potvrđeni izvođač devetog izdanja zagrebačkog glazbenog festivala INmusic koji će, uz The Black Keys, Pixies i MGMT, u lipnju iduće godine ponovno svirati na Jarunu.

Flogging Molly osnovani su 1997. u Los Angelesu. Ime su dobili po pubu Molly Malone gdje su imali prve nastupe, a prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s ostalim instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine.

Iako se nisu uklapali u mainstream glazbene industrije, ubrzo ih njihov rad i rastući broj privrženih fanova vode k potpisivanju za izdavačku kuću Side One Dummy te izdavanju prvog studijskog albuma "Swagger" (2000.), koji je prodan u više od 50.000 primjeraka.

Uslijedio je 2002. godine "Drunken Lullabies", na kojem se izdvajaju singlovi "Rebels of the Sacred Heart" i "The Son Never Shines (on Closed Doors)".

Album "Float" postao je njihov najuspješniji album, na kojima su singlovi "Paddy's Lament" i "You Won't Make a Fool Out of Me".

Posljednji studijski album "Speed of Darkness" koji je završio na broju devet Bilboardove glazbene ljestvice izdali su 2011. godine.

Uz pet studijskih, objavljuju i nekoliko live albuma, a prodali su više od milijun i pol nosača zvuka. Kao prvenstveno live bend, Flogging Molly nastupaju više od drugih bendova te su stalno na velikim svjetskim turnejama.

Grupu čine: Dave King, Bridget Regan, Dennis Casey, Matthew Hensley, Nathen Maxwell, Robert Schmidt, George Schwindt. Na INmusicu su već nastupili 2010. godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter