Fleš varijanta od tri dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon citavog desetljeca, jubilarni Street art festival Puckog otvorenog ucilišta iz Poreca ove godine imao je recesijsku, fleš varijantu od tri dana, u koje je stalo sedam programa na dvije lokacije – Trg slobode i Obala maršala Tita. Programi se mogu pogledati još u nedjelju od 19 sati, kada na Trgu nastupaju Porecki delfini.



Nakon njih, u 20 i 22 sata prolaznike ce pokušati zabaviti i nasmijati umjetnik iz Australije – Leopardman: cirkuski showman koji kombinira komediju i vratolomije. Izmjenjivat ce se s talijanskim umjetnikom Clownom Barabbom koji improvizira u interakciji s publikom, zadivljuje ekscentricnom pantomimom, akrobacijama i trikovima.

Na Obali maršala Tita umjetnik iz Slavonskog Broda Filip Mrvelj najprije ce izmedu 15 i 20 sati plocnik oslikati slikom koja odaje iluziju 3D-a, a u kasniji nocni sat docarat ce lik slikara iz 18. stoljeca. U meduvremenu ce na rivi miran kutak, daleko od buke i vreve bezuspješno tražiti Pospanec, a u 21 sat nastupaju break dance virtuozi lokalnog USB-a.



Program je poceo u petak navecer, a na trenutak je impresionirao i gradske vijecnike, koji su pokušavali ne obracati pažnju na zvukove koji su kroz prozore dolazili s obale. Možda su im pomogli uskladiti gradske financije.

U deset godina SAF-a selektor Edvin Liveric predstavio je turistima i gradanima Poreca 60-ak umjetnika i skupina s raznih strana svijeta, 30-ak domacih i šest lokalnih, od kojih su Porecki delfini i USB postali gotovo zaštitni znakovi festivala.


Podijeli: Facebook Twiter