Fleiss: Staza će biti spremna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pita li se organizatore ženskog i muškog slaloma Svjetskog kupa na Sljemenu (4. i 6. siječnja iduće godine), Vip Snow Queen Trophy može se održati već danas. Naime, Zagreb je prije dva tjedna zasuo obilan snijeg, a to znači da je Crveni spust na Sljemenu spreman za skijanje na vrhunskoj razini, uz minimalne intervencije. Organizacijski dio nikad nije bio upitan, u tom su segmentu zagrebačke utrke svake godine bile zasute hvalospjevima odgovornih iz FIS-a.

- Ove godine kandidiramo za ulazak u "Club 5 Ski Classics". Riječ je o elitnom društvu koje okuplja najprestižnije utrke Svjetskog kupa. Na Sljemenu ćemo 4. i 6. siječnja imati zadnju inspekciju, nakon čega će pasti odluka o tome hoće li nas primiti - istaknuo je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić na press konferenciji u Kristalnoj dvorani hotela Westin

Za razliku od prijašnjih godina, kad su se ljudi zaduženi za pripremu staze na Crvenom spustu morali nadmetati sa silama prirode koje im nisu bile ni najmanje sklone, danas sve funkcionira savršeno. Četrdeset snježnih topova i devetnaest "žirafa", odnosno snježnih topova, ne moraju raditi punom parom.

- Žao mi je što sam se morao spustiti sa Sljemena jer gore vlada idila. Crveni spust je pokriven snijegom od starta do cilja, a okoliš je također potpuno bijel. U zadnja dva tjedna proizveli smo dovoljne količine umjetnog snijega koji je sad pomiješan s prirodnim snijegom na stazi. Prognostičari nam najavljuju dolazak toplijeg vremena, no nema mjesta za bojazan. Staza će biti spremna - objasnio je Reno Fleiss, koji je već godinama zadužen za pripremu Crvenog spusta.

Organizatori očekuju veliko zanimanje hrvatskih navijača koji su zaslužni za stvaranje jedinstvene atmosfere. Publika će ove godine imati priliku vidjeti nastupe najtrofejnijih hrvatskih sportaša, Ivice i Janice Kostelić. Naime, nakon dvije godine izbivanja, na Sljeme se vraća humanitarna utrka legendi Svjetskog kupa. Suvišno je isticati da će se u tom biranom društvu naći i Janica Kostelić, kao i Ana Jelušić i Nika Fleiss. (Davor PETROVIĆ/Novi list)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter