Flego: Županija inicijator projekata u Istri

Boris Miletić i Valter Flego (A. KANCELAR)
Boris Miletić i Valter Flego (A. KANCELAR)

IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego na današnjoj konferenciji za novinare u županijskom središtu stranke govorio je o važnosti suradnje Županije, gradova i općina te je istaknuo da Istarsku županiju vidi kao operativnu instancu koja mora biti inicijator i glavni koordinator projekata u Istri, posrednik između javnog i privatnog sektora te lokalne sredine i središnje državne vlasti.

 - Posljednjih nekoliko mjeseci razgovarao sam s brojnim načelnicima i gradonačelnicima, predstavnicima Hrvatskih cesta, voda i šuma te predstavnicima civilnih društava i udruga, stoga sam jako dobro upoznat s njihovim potrebama i idejama te projektima koje žele realizirati. Siguran sam da ćemo zajedno uspjeti ostvariti sve prioritete koje će donijeti boljitak lokalnim sredinama i našoj županiji. Moja vrata bit će otvorena svima koji imaju ideje i sugestije, odnosno svima onima koji razvoju Istarske županije mogu dati svježinu, kazao je Flego.

Kandidat za župana tvrdi da je njegova misija ujednačen razvoj Istre u svakom dijelu županije te je obećao građanima da će Županija biti potpora u realizaciji njihovih razvojnih projekata. Također, dodao je da je posebno važno zajednički razvijati i poticati rješavanje projekata lokalne samouprave, primarno u zaštiti okoliša i održivog razvoja te nastaviti sa započetim projektima.

- Osobno ću se zalagati za informatizaciju javne uprave da bismo građanima omogućili dostupnost usluga i informacija te povećali efikasnost i transparentnost javne uprave u županiji, gradovima i općinama. Cilj je osigurati svu potrebnu dokumentaciju elektroničkim putem, bez nepotrebnih čekanja u redovima, za što su odličan primjer Pula i Labin, koji su proglašeni najtransparentnijim gradovima u Hrvatskoj, zaključio je Flego pritom pružajući potporu kandidaturi Borisa Miletića za gradonačelnika Pule.

Miletić je istaknuo da je za Pulu iznimno važna podrška Županije da bi se u narednom razdoblju realizirali ključni projekti poput izgradnje Opće bolnice, zatvorenog gradskog bazena, studenskog kampusa, kulturnih projekata te cestogradnje. Naglasio je da ovi projekti nadilaze Pulu i Istru, s mnogi su i od nacionalnog interesa.  

- Istra danas ne bi bila najrazvijenija hrvatska regija da u posljednjih dvadeset godina nije vladala sloga među gradovima i općinama. Nas ima premalo da bismo se dijelili među sobom. Podjele mogu odgovarati samo političkom Zagrebu s obzirom na to da je poznata maksima "podijeli pa vladaj", stoga dajem punu podršku Valteru Flegu na kandidaturi za župana, izjavio je Miletić te je naglasio da na pragu Europske unije nije moguće kandidirati projekte i privlačiti sredstva strukturnih fondova ako to nije usuglašeno u regionalnom operativnom programu jedne regije. (K. TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter