Flego zadovoljan, ostali ne vjeruju anketi IDS-a

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Nakon objave ankete o rezultatima lokalnih izbora koju je naručio IDS, a prema kojoj u drugi krug izbora ulaze kandidati Valter Flego i Damir Kajin, pitali smo i ostale kandidate što misle o tom istraživanju.

- Takvi me rezultati uopće ne zabrinjavaju. Pitanja su bila formulirana tako da su sugovornicima ponuđene isključivo dvije opcije. Ne zamaram se niti svojim plasmanom niti želim prognozirati o ičijoj poziciji, a svoju kampanju temeljim na argumentima, a ne na ideologiji ili nasljeđu, kazao je Ladonjin kandidat za župana Bruno Nefat, najavivši da će Ladonja izaći i s vlastitom anketom.

- Radi se o IDS-ovoj anketi koja je tek pokušaj vraćanja samopouzdanja njihovog članstva koje se već priprema za primopredaju vlasti. Pa i ja bi dobio 88 posto glasova da sam si naručio anketu, a Jakovčić voli vlast više nego išta, pa su mu ovakve ankete potrebne da bi sačuvao vlastitu slobodu, veli Damir Kajin, kandidat za župana SDP-a, HSU-a i SDSS-a.

Po njegovim riječima, anketarska tvrtka Ipsos Puls je punih deset godina radila ankete za IDS, a to im, tvrdi, sada odrađuje tvrtka Handat Int. - Za mene je jedina vjerodostojna anketa ona koja će se održati 19. svibnja, kaže Kajin.

Ne iznenađuje da je rezultatima i više nego zadovoljan IDS-ovac Valter Flego, koji veli da i zadnje istraživanje pokazuje da je na dobrom putu. - Ako se ovakav pozitivan trend nastavi, sigurno odnosim pobjedu već u prvom krugu, kazao je Flego.

Kandidat Laburista Ticijan Peruško kaže da je svima jasno da je riječ o političkoj anketi koju je plasirala vladajuća stranka. - I mi smo proveli istraživanje na 900 ispitanika, to je normalna anketa prema kojoj znatniju prednost u odnosu na Flega ima Kajin, dok smo mi i dalje ispred Ladonje, rekao je Peruško.

- Sve ankete koje pokreću političke stranke su spinovi koji se rade isključivo u korist naručitelja. I HDZ je prije desetak dana proveo istraživanje, pa ako vas zanimaju naši rezultati rado ćemo vam ih dostaviti pod uvjetom da rezultate plasirate na isti način kao što je to na naslovnici novina bio slučaj s IDS-ovim istraživanjem, kratak je bio HDZ-ov kandidat Marino Roce. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

CIJELI TEKST U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter