Flego u Labinu: IDS-HNS-Zeleni savez ogledalo Istre

Valter Flego (M. ANGELINI)
Valter Flego (M. ANGELINI)

Želim biti župan po mjeri Istre i ljudi koji ovdje žive, a ne Zagreba i premijera, poručio je IDS-ov kandidat Valter Flego sinoć na predizbornom skupu u Labinu. "Uzdajmo se u sve koji žele dobro Istri, koji s nama žele živjeti i raditi u Istri, a ne na Zapadnom Kvarneru, kako bi to htjeli oni koji priželjkuju da su ovo zadnji izbori za istarskog župana", prisnažio je, pozdravljen burnim pljeskom, mahom članova stranke, ispred KUC-a Lamparna.

Flego je koalicijsku listu IDS-HNS-Zeleni savez za Županijsku skupštinu, čiji je nositelj, nazvao ogledalom Istre, njezinih posebnosti, multikulturalnosti i multietičnosti. "Na listi su zastupljeni svi dijelovi Istre jer - kao posrednik između lokalne i državne vlasti, javnog i privatnog sektora - želim da se svaka općina i grad podjednako razvija", istaknuo je i podcrtao da se među 45 članova nalazi 21 žena.

- Temeljno pitanje ovih izbora bit će pitanje povjerenja: kome ćete vjerovati da može svojim znanjem, sposobnostima, energijom i entuzijazmom ubrzati razvoj Istre i otvoriti radna mjesta. Vjerujem da ću dobiti povjerenje da zajedno nastavimo graditi naš, istarski put sa samo jednim ciljem, a to je bolji život za naš i našu djecu", zaključio je Flego.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić ocijenio je, pak, da se Istra iznova nalazi na raskrižju jer se "ponovno dešavaju čudne stvari u hrvatskoj politici koje podsjećaju na devedesete godine".

- Činjenica je da imamo nevjerojatnu kombinaciju konkurenata na ovim izborima, okupljenih oko SDP-a. Meni je, u demokratskom smislu, neprihvatljivo da glavni protukandidat Flegu bude naš donedavni prijatelj Damir Kajin, čovjek koji je, kao saborski zastupnik, puno učinio za IDS, no očito se u nekoliko posljednjih mjeseci, možda i godinu dana, izgubio u političkim lutanjima, rekao je Jakovčić.

"Ne može istarski župan postati netko tko je postavljen iz Zagreba, voljom jednog političkog čelnika, predsjednika SDP-a Milanovića. Građani Istre to prepoznaju kao još jedno nametanje političke volje, kao pokušaj da se razbije sve ono što smo, pa i s Damirom, stvarali preko 20 godina. Identitet Istre, njena samostalnost i autonomija, za nas su vječne teme; to nije razbijanje ove zemlje, nego želja i snaga stvaranja dobroga za naše ljude", zaključio je šef IDS-a. (I. RADIĆ; snimio M. ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter