Flego: Tražimo najbolje rješenje za Mirnu

Valter Flego (M. ANGELINI)
Valter Flego (M. ANGELINI)

Komentirajući situaciju u rovinjskoj Mirni istarski župan Valter Flego kazao je da se situacija mijenja iz sata u sat, da je zakon jasan te da treba pričekati "nastavak procesa". O slučaju rovinjskog riboprerađivača  ovog je tjedna u Zagrebu razgovarao i s pomoćnikom ministra financija Borisom Lalovcem.

 - Mogu reći da itekako razgovaramo i želimo doći do najboljeg rješenja koje će omogućiti proizvodnju i ulaganje. Sve drugo me ne zanima i siguran sam da svi tako i razmišljaju, rekao je. Na pitanje što je dogovoreno, je li stečaj izvjestan i je li u Ministarstvu financija bilo riječi o tome da se taj postupak prekine, Flego odgovara da su "sve varijante zasad otvorene".

- Dogovoreno je da se svi, a najviše Ministarstvo financija kao najveći vjerovnik, trebamo koncentrirati na to da proizvodnja ne smije stati i da nađemo način kako sačuvati proizvodnju i radna mjesta. Za to postoje modaliteti i zakonska rješenja i sve, nadam se, biti jasnije za tjedan dana. O mogućim strateškim partnerima poput Podravke nismo razgovarali jer ne želim špekulirati  ni prejudicirati o tome hoće li biti i tko će biti. Dakle, i Ministarstvo, i Grad Rovinj, i Uprava Mirne, i sindikati svjesni su kakav je zakon, svjesni su rokova koji teku, ali uvjeren sam da se proizvodnja ipak neće zaustavljati i da će se nastaviti bez obzira na sve trenutačne probleme, rekao je Flego.

Želi prekinuti i sve spekulacije o preuzimanju vrijednih Mirninih nekretnina, a na pitanje tko je bacio oko na njih, kaže da

"ne želi prejudicirati i nikoga unaprijed okrivljavati, no ima dojam da različiti lobiji rade na tome da, nažalost, pokrenu unosan biznis s Mirninim nekretninama". (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter