Flego: Sedam strateških ciljeva za sedam prioriteta

Valter Flego (N. LAZAREVIĆ)
Valter Flego (N. LAZAREVIĆ)

- Vjerujem da možemo svi zajedno raditi bolje i s tim ciljem, održavam redovite koordinacije s istarskim gradonačelnicima, načelnicima, ali i sastanke s potencijalnim investitorima te privatnim sektorom, istaknuo je istarski župan Valter Flego na današnjem predstavljanju svoga mandatnog programa rada za razdoblje od 2013. do 2017. godine pod nazivom "Radimo za Istru zajedno". Taj će program u četvrtak biti predstavljen i Skupštini Istarske županije koja će ga potom izglasati.

Flego je dodao kako je mandatni program živ organizam koji će se kontinuirano nadograđivati.

- Istarsku županiju u narednom razdoblju vidim kao operativnu instancu, koja je inicijator i glavni koordinator projekata u Istri, i koja će, u suradnji s gradovima, općinama i privatnim sektorom, osmišljavati projekte uz jasan plan realizacije. Također, misija županijske uprave je visoka razina pouzdanosti, povjerenja i transparentnosti, usmjerenost na građane i efikasnost u radu, ističe Flego.

Kao financijski cilj, župan Flego izdvojio je smanjenje relativnog udjela potrošnje županijske uprave u županijskom proračunu, uz imperativ očuvanja financijske stabilnosti proračuna. Kao sedam strateških ciljeva za razvoj Istre, istarski župan navodi pomoć gospodarstvu za rast i razvoj, Europsku uniju, strukturne i kohezijske fondove te regionalnu i međunarodnu suradnju, razvoj infrastrukture i zaštitu okoliša, kontinuirano unaprjeđivanje zdravstvenog i socijalnog standarda uz uvažavanje socijalnih potreba, ulaganje u mlade, obrazovanje i znanost, razvoj civilnog i društva ravnopravnosti te prepoznatljivost istarske kulture, uz očuvanje istarskog identiteta.

- Svaki od navedenih ciljeva, odnosno poglavlja programa, donosi sedam konkretnih prioriteta. To su izgradnja nove bolnice u Puli, povećanje kapaciteta institucionalne skrbi, dovršetak gradnje Istarskog ipsilona, izgradnja županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, izgradnja četiriju novih škola, povlačenje 800 milijuna kuna iz raznih EU-fondova te daljnja ulaganja u vodoopskrbu, zaključio je Flego. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter