Flego se sastao s predstavnicama Sigurne kuće

Flego s predstavnicama Sigurne kuće (M. ANGELINI)
Flego s predstavnicama Sigurne kuće (M. ANGELINI)

Kandidat za župana Valter Flego sastao s predstavnicama Sigurne kuće Jadrankom Černjul i Brankom Žužić koje su ga upoznale s teškom financijskom situacijom u kojoj se ta ustanova trenutno nalazi zbog čega je njeno funkcioniranje dovedeno u pitanje.

Černjul je pojasnila da ustanova još nema nikakvih informacija hoće li je i u kojem iznosu sufinancirati Ministarstvo socijalne politike i mladih, rekavši da se sklonište neće zatvoriti, ali da će pod tim uvjetima biti vrlo teško raditi. Flego je tom prilikom rekao da se o nasilju nad ženama ne smije šutjeti i da smještaj žena u ustanovu mora biti posljednji korak.

- Treba više senzibilizirati javnost o problemu nasilja nad ženama, ali istovremeno raditi i na prevenciji. Učinit ću sve da lobiram prema gradonačelnicima i načelnicima da zajedno osmislimo stabilno financiranje ovako vrijedne ustanove, kako njen rad ne bi bio doveden u pitanje, rekao je Flego dodajući da će Istarska županija i financijski pomoći ukoliko rad skloništa bude ugrožen. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter