Flego: Prioritet je pomoći čovjeku

Valter Flego i Ivan Mijadrušić na skupu u Bazgaljima (M. R)
Valter Flego i Ivan Mijadrušić na skupu u Bazgaljima (M. R)

Valter Flego, IDS-ov kandidat za istarskog župana, predstavio je svoj program 7x7 u Batlugu i Bazgaljima u općini Gračišće, naglasivši da ja zadatak Županije suradnja s općinama i gradovima. Važna je infrastruktura, bez koje se danas ne može, ali u središtu mora biti čovjek, poljoprivrednik, radnik, čovjek koji stvara i proizvodi. Upravo takvim će ljudima, kaže Flego, kao župan sa svojim stručnim timom najviše pomagati.

Županija će za takve ljude u iduće četiri godine imati programe kojima će se potpomagati zapošljavanje i samozapošljavanje. Prioritet je pomoći čovjeku, proizvođaču, potrebitom i ugroženom naglasio je. Međutim, treba zaštititi i Istru, i to od prevelike centralizacije, treba zaštititi sve ono što smo stvarali i stekli u proteklih 20 godina.

- Moramo obraniti naš regionalni identitet, naše stečevine i proizvode s kojima možemo konkurirati u Europi, poručio je Flego prije nego što je obrazložio svih sedam točka iz svog predizbornog programa Platforme 7X7.

Dodao je na kraju da su ovo izbori povjerenja, izbori za brži razvoj Istre i bolji život. "Ovo nisu izbori između konkurenata, već između dva puta u budućnost", zaključio je Flego.

Prije Flega u domu u Batlugu i obnovljenoj školskoj zgradi u Bazgaljima mještanima se obratio Ivan Mijandrušić, IDS-ov kandidat za načelnika Općine Gračišće. Podsjetio je da prije 20 godina, kada je IDS osvojio vlast, u novoosnovanoj općini Gračišće gotovo da i nije bilo komunalne infrastrukture. Danas vodu ima svaka kuća, a asfaltiranu pristupnu cestu, kakvu pred 20 godina nije imalo nijedno selo u ovom kraju, čekaju još Balarini, Luckići i Tudori, ali i to će se ove godine riješiti, kaže Mijandrušić.

Posebno je izdvojio obnovu škole u Bazgaljima u kojoj će se urediti Centar za otkup i preradu bazge, a za realizaciju ovog projekta očekuje potporu Županije, koja je uvijek do sada potpomagala projekte na Gračašćini.

Na kraju su svi zajedno otvorili nekoliko boca terena u znak potpore istarskim vinarima kojima neosporno pripada pravo na ime te stare istarske vinske sorte. (M. RIMANIĆ)                       


Podijeli: Facebook Twiter