Flego počeo stezati remen u Županiji

Župan Valter Flego (desno) i jedan od njegovih zamjenika Miodrag Čerina (M. MIJOŠEK)
Župan Valter Flego (desno) i jedan od njegovih zamjenika Miodrag Čerina (M. MIJOŠEK)

Istarski župan Valter Flego 50 dana od preuzimanja nove dužnosti uvodi promjene u funkcioniranje županijske uprave. Na idućoj sjednici Županijske skupštine zatražit će spajanje Upravnog odjela za lokalnu i područnu samoupravu, na čijem se čelu sada nalazi pročelnica Desanka Sarvan, i Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju, koji još uvijek vodi Grozdana Lovrečić.

Tko će preuzeti vođenje objedinjenog odjela još nije odlučio, no tvrdi da će se takvim spajanjem smanjiti troškovi i povećati učinkovitost, ponajprije zbog velikog broja predmeta koji se odnose na izdavanje građevinskih dozvola i legalizaciju.

Flego planira protresti i županijske agencije, pa već sada najavljuje spajanje Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), na čijem je čelu Gracijano Prekalj, i MIH-a (Made in Histria), koji vodi direktor Darko Kadum, a te će promjene nastupiti početkom iduće godine.

Ni ovdje nije želio govoriti o imenima, rekavši da se AZRRI i MIH "poklapaju" u aktivnostima, a njihovim spajanjem smanjit će se mnogo fiksnih troškova, dok bi rad "pod jednom kapom" trebao povećati operativnost.

Upravo će aktualni direktor Istarske razvoje agencije (IDA) Boris Sabatti biti zadužen za koordinaciju među ostalim županijskim agencijama i trgovačkim društvima, a da očito uživa povjerenje župana pokazuje to što ga je imenovao svojim savjetnikom za gospodarstvo.

Flego je već je sada, u cilju veće uštede, promijenio mobilnog operatera za korištenje službenih mobilnih telefona, a odlučio je otkazati najam dosadašnjeg službenog vozila svog prethodnika Ivana Jakovčića, citroëna C6, pa će se voziti u nižoj klasi - C5. (piše D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter