Flego: Ovo su izbori za ili protiv Istre

Vodit će afirmativnu kampanju - Valter Flego (D. ŠTIFANIĆ)
Vodit će afirmativnu kampanju - Valter Flego (D. ŠTIFANIĆ)

Na ovim će se izborima birati za ili protiv Istre, za ili protiv jednog regionalnog identiteta koji se godinama gradi u Istri, izjavio je novinarima IDS-ov kandidat za župana Valter Flego nakon današnjeg zasjedanja Savjeta IDS-a u pazinskom Spomen domu koji se bavio aktualnom situacijom i pripremom za izbore.

- IDS je danas homogeniji nego ikada i odlučniji u tome da nastavi upravljati Istrom, kazao je Flego i dodao da je siguran da će građani prepoznati političku situaciju, da će se "iz dana u dan dijeliti ulje od vode" te da je stoga uvjeren u izbornu pobjedu. "IDS nije i neće voditi nikakvu drugu kampanju nego afirmativnu", naglasio je Flego i najavio da će s izbornim programom, u koji će uključiti ideje čitave zainteresirane javnosti, izaći za desetak dana. "Program se neće bazirati na politiziranju, već na konkretnim stvarima zbog čega mi ustvari ovdje i jesmo, a to je da omogućimo našim sugrađanima veći standard i otvaranje radnih mjesta", rekao je.

Odgovarajući na pitanje novinara, rekao je da apsolutno podržava saborsku inicijativu Valtera Boljunčića "iz jednostavnog razloga što je Pula najveći istarski grad".

- Međutim, apsolutno sam za to da Županijska skupština i sve postojeće institucije ostanu u Pazinu, kazao je i dodao da ga puno više brine opstojnost ostalih institucija koje u posljednje vrijeme odlaze u Rijeku. Novinare je zanimalo zbog čega se Savjet IDS-a, na kojem se sastaju članovi stranke iz čitave Istre, sastaje u Pazinu, a ne u Puli, te ne bi li i za većinu Istrana ipak bilo bolje da sjedište ostane u Pazinu.

- Savjet se održava u Pazinu iz praktičnog razloga, jer je u centru naše županije, pa evo, šparamo na putnim troškovima, a naša predsjedništva održavaju se po različitim gradovima. Dakle, te dvije teme u biti nisu povezane, odgovorio je Flego.

Flego je novinarima prenio i neslaganje Savjeta IDS-a s novim prijedlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu pa će Vladi, odnosno koalicijskim partnerima, poslati prijedloge izmjena zakona. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter