Flego: Novi val iz Buzeta zapljusnut će Istru

Čestitke Valteru Flegu (G. Č. Š.)
Čestitke Valteru Flegu (G. Č. Š.)

Valter Flego, kandidat IDS-a za župana, u rodnom kraju dobio je 97,7-postotnu podršku stranačkih kolega iz matične organizacije. Unutarstranačkom izjašnjavanju održanom na dva glasačka mjesta, u Narodnom domu u Buzetu i Društvenom domu u Podgaćama na Ćićariji, od 245 članova IDS-a pristupilo je 176 ili 72 posto, a svega su se četiri izjasnila protiv njegove kandidature.

Izbori na kojima su se članovi ZP-a Buzeštine tajnim glasanjem izjasnili o povjerenju ili nepovjerenju kandidatu okarakterizirani su povijesnima. IDS je prvi put po principu jedan član jedan glas birao kandidata za župana.

- Očekivao sam takve rezultate, priznajem. Glasali su ljudi iz Buzeta koji me znaju u dušu, koji znaju moj način rada i koji su mi dali i veliki postotak glasova na zadnjim izborima za gradonačelnika. Njihovu veliku podršku doživljavam kao vjetar u jedra. Siguran sam da će novi val koji kreće iz Buzeta, ispod Ćićarije, snažno zapljusnuti cijelu Istru i rezultirati snažnom izbornom pobjedom, izjavio je Flego.

Nakon proglašenja rezultata, Flego se svojim sumještanima i stranačkim istomišljenicima obratio u prepunoj kinodvorani Narodnog doma na skupu IDS-a, a njegov je govor u nekoliko navrata prekinut glasnim pljeskom. Najavio je obilazak svih podružnica IDS-a te predstavljanje svoga programa članovima stranke u sklopu predizbora za kandidata za župana.

- Iako to formalno ne moram raditi, želim se predstaviti cijelom IDS-u i svim zainteresiranim građanima, stoga ću to u idućih dvadesetak dana u Istri i učiniti, rekao je Flego.

- Siguran sam da Istru i njene građane čekaju bolja vremena. Da bismo to ostvarili, moramo "trčati" duplo brže od naših konkurenata i raditi dva puta više – samo ćemo tako uspjeti. Gospodarski programi, nova radna mjesta i povećanje životnog standarda građana moj je najveći izazov u idućem razdoblju, izjavio je.

Osvrnuo se i na decentralizaciju zemlje te rekao da, nažalost, u godinu dana Kukuriku koalicije nije učinjen nikakav korak naprijed u pogledu regionalizma i decentralizacije. Naprotiv, država postaje sve više centralizirana. Na temu odnosa u IDS-u u naglasio je da je u zadnje vrijeme puno stvari rečeno i napisano o stranci.

- Mene priče ne zanimaju i neću ulaziti u to tko je s kime i što dogovarao u Zagrebu i obećavao drugim strankama, ali znam da sada više nego ikad trebamo staviti glave skupa. Građani Istre očekuju rad od nas, a ne politiziranje. Smatram da se tenzije trebaju smiriti, ali isto tako siguran sam da se Istrom ne može upravljati iz Zagreba, ustvrdio je. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter