Flego najavio smanjenje plaća u Županiji i agencijama

Valter Flego (D. MEMEDOVIĆ)
Valter Flego (D. MEMEDOVIĆ)

Istarski župan Valter Flego najavio je danas na konferenciji za novinare smanjenje plaća za zaposlenike županijske uprave, ali i sve one koji plaću dobivaju iz proračuna. Pojasnio je da je Županija uputila poziv sindikatima za početak pregovora vezanih uz aneks kolektivnog ugovora kojim bi se nanovo regulirala sva materijalna prava zaposlenika i djelatnika u županijskim trgovačkim društvima i agencijama.

Naglasio je da je Istra po svim parametrima iznadprosječno razvijena, no zbog gospodarske situacije, kako je kazao, ne želi se živjeti iza debelih zidova te će se ovakvim najavljenim smanjenjem dijeliti sudbina svih koji pune proračun.

Nije otkrio koliko će plaće u prosjeku biti manje jer će o tome prvo pregovarati s predstavnicima sindikata, a pregovori bi, doznajemo, trebali startati krajem ovog mjeseca.

- Cilj nam je smanjiti i sve dodatke na plaće i ostale materijalne troškove među kojima su i troškovi prijevoza na posao, kazao je Flego koji je dodao da će se kao i svake godine ići u rebalans proračuna, no prvo treba pričekati izglasavanje proračuna na državnoj razini. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter