Flego: Javni sektor će zaposliti tisuću pripravnika

Valter Flego i Boris Miletić (M. ANGELINI)
Valter Flego i Boris Miletić (M. ANGELINI)

- Moja je dužnost da u naredne četiri godine omogućim da u javnom sustavu posao dobije tisuću pripravnika. To je dio moga programa i to ćemo učiniti, rekao je IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego nakon današnjeg obilaska Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli. U društvu pulskog gradonačelnika Borisa Miletića i rektora prof. dr. sc. Roberta Matijašića obišao je studentski dom u izgradnji i razgovarao sa studentima.

- Budući da je privatni sektor u teškoćama, javni sektor mora stimulirati zapošljavanje. To je moguće bespovratnim subvencijama za svakog novog zaposlenog pripravnika. Svatko tko otvori novi obrt ili trgovačko društvo i zaposli se, javni sektor će dati konkretnu potporu. A to je da pomogne s 50 posto od ukupnih financijskih troškova, odnosno do najviše 7.000 kuna. To su vrlo konkretne mjere da se studenti nakon školovanja zaposle. Usto, kao župan ću pokrenuti inicijativu da se za trećinu poveća broj stipendija u Istri, rekao je između ostalog Flego. Odgovarajući na pitanja novinara Flego je rekao da će se ti novci naći u županijskom proračunu.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić je naglasio da je Pula dobila sveučilište, no dvije zgrade ne čine studentski grad.

- Gradi se studentska menza i studentski dom. To su sadržaji koji će Puli donijeti status studentskog grada. Ukupna vrijednost je oko 28 milijuna kuna, Grad je osigurao tri milijuna, a ostatak Ministarstvo znanosti, rekao je Miletić. (C. B. GALIĆ)

 

 

.

 


Podijeli: Facebook Twiter