Flego: Istra u 2014. veliko gradilište

Zajedničko primanje Istarske županije i grada Pule u Svetim Srcima (D. MEMEDOVIĆ)
Zajedničko primanje Istarske županije i grada Pule u Svetim Srcima (D. MEMEDOVIĆ)

- Godina 2013. bila je teška, no hvala svim Puljanima na velikom zalaganju da naš grad bude ljepši i bolji no što je bio, rekao je između ostalog pulski gradonačelnik Boris Miletić na zajedničkom primanju Grada Pule i Istarske Županije.

- Zajednička briga za naš grad je temelj za bolje sutra. Hvala svim sugrađanima na velikoj dozi razumijevanja, jer kada je u pitanju gradnja infrastrukture onda nastaju problemi u prometu. Svi skupa smo pokazali veliku solidarnost. Nije lako imati više od 4.000 ljudi na Zavodu za zapošljavanje. Unatoč tomu mislim da dolazi bolje vrijeme.

Vjerujem da ćemo konačno u 2014. godini, nakon što je Pula postala demilitariziran grad, početi koristiti te ogromne resurse koji danas zjape prazni i da će konačno neke nove investicije zaživjeti. Moja želja je i da u novoj godini započne gradnja nove Opće bolnice. Veliko hvala svima onima koji skrbe za potrebite i koji za njih znaju naći toplu riječ, izjavio je Miletić.

Istarski župan Valter Flego je istaknuo kako je Županija uložila puno truda u jačanju gospodarstva.

- Osim lokalnih i izbora za EU parlament, godina na izmaku je bila, unatoč krizi, pozitivna kada je u pitanju solidarnost Istre.

- Istra u 2014. godini dobiva četiri nove škole. U Istri će se graditi infrastruktura vrijedna 100 milijuna eura, u Istri će se početi graditi zadnji trak Istarskog ipsilona od Rogovića do tunela Učka. No, to nisu jedini projekti koji će se započeti u godini koja je pred nama.

Istra je stabilna regija koja mora opstati. Mislim da nikakav život na sjevernom Jadranu ili nekoj kvarnerskoj regiji ne dolazi u obzir. Možemo živjeti samo u Istri kao regiji koja je na posljednjem referendumu pokazala kako razmišlja - europski, rekao je između ostalog župan Flego. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter