Flego: Istra je po rezultatima najuspješnija u državi

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana danas je u sjedištu Istarske županije istarski župan Valter Flego upriličio tradicionalni prijem za predstavnike medija koji inače tijekom godine prate rad župana i županijske uprave.

Bila je to prilika da se župan još jednom osvrne na godinu koja je na izmaku, kao i na očekivanja, planove i projekte koji nas očekuju u 2018. godini.

Rezime

- Prva polovica ove godine obilježena je održavanjem parlamentarnih i lokalnih izbora u Hrvatskoj na kojima smo dobili povjerenje istarskih građana za nastavak provođenja naše politike i u idućem četverogodišnjem mandatu. U razdoblju koje je prethodilo izborima neumorno smo radili na dobrobit svih građana regije, a ostvareni rezultat na izborima dodatna su motivacija da još jače upregnemo snage i krenemo u nove iskorake, naglasio je župan, istaknuvši da je Istra tijekom 2017. godine bila jedno veliko gradilište.

- Godinu na izmaku obilježile su značajne, višegodišnje investicije na mnogim područjima i diljem naše regije, poput nastavka izgradnje Opće bolnice u Puli, projekta dogradnje i rekonstrukcije domova za starije, ulaganja u školsku infrastrukturu, velikih investicija u gospodarstvu, a posebno turističkog sektora, ulaganja u vodoopskrbu, cestovnu infrastrukturu, nabrojio je Flego.

Podsjetio je i na realizirano u ovoj godini, posebice značajnije projekte poput programa kreditiranja istarskih poduzetnika s fondom od 60 milijuna kuna, dogradnju i adaptaciju domova za starije, uređenje prve medicinsko-terapeutske plaže na Jadranu, u Rovinju, dogradnju kata Zaštitne radionice Tekop Nova i slično.

Govoreći po projektima čija se realizacija još uvijek očekuje, istarski župan je najavio dovršetak izgradnje OB Pula, početak izgradnje Ipsilona, nastavak dogradnje i adaptacije domova za starije, ulaganja u škole, a naveo je i izgradnju Sustava navodnjavanja Červar-Porat Bašarinka.

- Nastavljamo i s poticajima za istarsko gospodarstvo, politikom privlačenja investicija u Istru, zaštitom naših izvornih autohtonih proizvoda, kao i s promoviranjem Istre kao poželjne destinacije za ulaganje, rekao je istarski župan.

Istaknuo je kako je Istarska županija i u 2017. godini ostvarila rezultate koji su među najuspješnijima u državi, osobito po pitanju indeksa gospodarske snage, ostvarenog BDP-a po stanovniku, turističkih rekordnih rezultata, vrijednosti izvoza naših poduzetnika, a zabilježen je i značajni rast zaposlenosti.

Zahvalan

- Sve navedeno pruža nam snagu i motivaciju za nove iskorake, na dobrobit naših građana. Svi ostvareni rezultati, započeti i završeni projekti, rezultat su zajedničkog rada i djelovanja svih županijskih upravnih tijela i njenih institucija, te trgovačkih društava i agencija, sve uz neophodnu suradnju sa Županijskom skupštinom. Stoga, koristim priliku da se posebno zahvalim svim mojim suradnicima, Županijskoj skupštini i vijećnicima na korektnosti, dobroj suradnji i konstruktivnim primjedbama i prijedlozima. Ovim putem se zahvaljujem i svima onima koji su na bilo koji način svojim radom i zalaganjem doprinijeli postignutim rezultatima Istarske županije, zaključio je župan Flego. (L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter