Flego i Miletić čestitali Uskrs pravoslavnim vjernicima

Valter Flego (M. MIJOŠEK)
Valter Flego (M. MIJOŠEK)

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti prema julijanskom kalendaru u nedjelju 1. svibnja slave Uskrs.

Povodom pravoslavnog Uskrsa, istarski župan Valter Flego uputio je čestitku parohu pulsko-perojskom protojereju Goranu Petkoviću i svim vjernicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru, uz sljedeću poruku:

"U povodu  pravoslavnog Uskrsa, upućujem Vam u ime Istarske županije i svoje osobno srdačne i iskrene čestitke. Neka nas blagdan Uskrsa podsjeti na odgovornost i obaveze svih građana u stvaranju uređene i miroljubive zajednice koja zastupa i poštuje različitost, te se zalaže za mir, toleranciju i dijalog. Osnaženi vjerom i nadom u bolje sutra, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim da ovaj blagdan provedu u krugu svojih obitelji i bližnjih. Hristos vaskrse!", poručuje župan Flego.

Također, i pulski gradonačelnik Boris Miletić je uputio čestitku parohu pulsko-perojskom protojereju Goranu Petkoviću i svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

"U ime Grada Pule i svoje osobno, upućujem Vama i svim pravoslavnim vjernicima iskrene čestitke povodom predstojećeg blagdana pravoslavnog Uskrsa. Neka Vam i ovaj blagdan protekne u miru, ljubavi i obiteljskom zajedništvu. Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti prenesite moje čestitke u uvjerenju da će se naša uspješna suradnja nastaviti i u vremenu koje je pred nama", poručuje Miletić. (S. Z. T., G. I.)

 


Podijeli: Facebook Twiter