Flea iz RHCP-a izdaje autobiografiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Michael Flea Balzary, najpoznatiji kao basist Red Hot Chili Peppersa, objavit će autobiografiju koja će obuhvatiti njegovo odrastanje u obitelji jazz glazbenika, odnose s članovima benda, boemski način života u Los Angelesu te mračna iskustva s teškim drogama, piše časopis Rolling Stone.

Još uvijek nije poznat naslov niti datum izlaska knjige.

Knjiga, koju planiraju izdati i u audio obliku, zabilježit će  Fleaino nekonvencionalno djetinjstvo, uključujući njegovu selidbu iz normalnog života u njujorškom predgrađu u Los Angeles s očuhom jazzistom gdje je živio boemski, njegovo "ponekad kompleksno prijateljstvo i suradnju sa suosnivačem RHCP-a Anthonyjem Kiedisom i sveukupno burno i kreativno putovanje benda osnovanog 1983.

Za Fleau, pisanje vlastitih memoara bilo je vrijedno iskustvo te je rezultiralo nečim zvučnijim za razliku od većine rock biografija koje krase opisi dekadencije iza pozornice u tabloid stilu.

"Volim književnost općenito. Knjige vidim kao svete stvari, a u pisanju moje priče, dat ću sve od sebe da odam počast obrascu koji je igrao tako veliku ulogu u oblikovanju mene kao osobe", kazao je.

Izdavačka kuća Grand Central Publishing dobila je prava na objavljivanje još uvijek neimenovane autobiografije koju je Flea sam napisao.

Grand Centralov izvršni urednik Ben Greenberg istaknuo je da je ta izdavačka kuća oduševljena zbog toga.

"Osim što je 'proždrljiv' čitač, Flea je posve jedinstven glazbenik i kreativna snaga - bilo da je s Peppersima, Atoms of Peaceima ili u svojoj muzičkoj školi Silverlake Conservatoryju koja potiče glazbenu naobrazbu u Los Angelesu. Njegova priča je epska", ustvrdio je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter