Flauta, sax i prijatelji: Večer glazbe i dobrih emocija

Sedina Cerovac i Petra Blašković u sceni iz "Istra inspirita"
Sedina Cerovac i Petra Blašković u sceni iz "Istra inspirita"

Osamnaesti po redu koncert "Flauta, sax i prijatelji" u organizaciji Nataše Dragun održan je u nedjelju navečer u Domu hrvatskih branitelja.

Pod motom Glazbom protiv nasilja, nastupilo je više od 80 izvođača, predstavljajući razne stilske žanrove i izričaje.

Počelo nastupom flautistica Samante Stell i Nataše Dragun te fagotistice Anke Kovač-Augustiny i "Trio sonate u G-duru" Luke Sorkočevića. Samanta Stell večer ranije obilježila je 20. godišnjicu umjetničkog stvaralaštva, a Anka Kovač-Augustiny održala je za učenike nekoliko pulskih škola Glazbeni poučak.

Potom se pulski pijanist s ljubljanskom adresom Vladimir Mlinarić predstavio s Rahmanjinovim "Preludijem", a fagostistica Augustiny-Kovač i kontrabasist Sandro Peročević izveli su "Komade" Paula Hindemitha.

Vrlo je zanimljivo bilo uprizorenje iz predstave Istra inspirita, odnosno djela "Captain Morgan" prema glazbi koju potpisuje Bika Blasko uz aranžman Andreja Pezića. Bio je to skeč u znaku glazbe i glume gdje je briljirala Petra Blašković, i gdje je predstavljen nešto drukčiji, "pustolovni" nastup.

Potom je Vesna Nežić-Ružić, koja je prije nekoliko dana dobila nagradu za dugogodišnji predani i uspješni rad otpjevala "Kud plovi ovaj brod" Arnautalića i Dedića u aranžmanu Branka Okmace uz pratnju Nataše Dragun, Anke Kovač-Augustiny, Lare Quargnal i Anice Franjul, a zatim i Endrigovu "1947", uz pratnju Samante Stell, Nataše Dragun, Lare Quargnal, Anke Kovač-Augustiny i Branka Okmace.

"Strazdas" Linasa Rimše otpjevao je Sandro Lučić uz pratnju Nataše Dragun, Andreja Pezića i Klaudije Racan.

U pravom stilu kabareta Petra Blašković je otpjevala Weillovu i Brechtovu "Mack the Knife" uz pratnju Andreja Pezića, Sandra Peročevića i Sebastiana Stella, a duo Sonja Stojnić (flauta) i Anka Kovač-Augustiny odsvirale su Howardovu "Fly me to the moon".

Evergrin kvartet 4+ izveo je Kuntarićevu "Ta tvoja ruka mala", a bend Musicitta' s pjevačem Davidom Danijelom "Potraži me u predgrađu" Runjića i Britvića.

"Cigani lete u nebo" izveo je Ad libitum sastav, a potpourri nekolicine pjesama pod radnim naslovom "Hot" Petra Blašković.

Kraj je bio posvećen Puhačkom orkestru grada Pule koji je odsvirao "Malu Kety" Anelida pod ravnanjem Ante Dobronića i potom Francijevu i Načinovićevu "Addio Pola" u aranžmanu Edija Prematea pod ravnanjem Branka Okmace.

Publika je ovacijama nagradila sve aktere, a atmosfera i raspoloženje bilo je i više nego dobro. Program je vodila Tijana Vukić, a njegovo održavanje omogućili su Grad Pula, Turistička zajednice grada Pule, Istarska županija - Upravni odjel za kulturu te SAKUD uz pomoć pokrovitelja te Dušana Nožice, Marine Ljubanović i Mladena Radića. (V. BEGIĆ; Snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter