"Flauta, sax i prijatelji" u Domu branitelja

"Flauta, sax i prijatelji"
"Flauta, sax i prijatelji"

U izvrsnoj atmosferi pred prepunom dvoranom Doma hrvatskih branitelja sinoć je održan koncert u organizaciji Nataše Dragun "Flauta, sax i prijatelji", uz pokroviteljstvo Grada Pule i Istarske županije, te u suorganizaciji SAKUD-a. Na jednom mjestu uz krilaticu "Glazbom protiv nasilja" okupilo se 90 izvođača s kojima Nataša Dragun surađuje.

Ova je manifestacija došla do 15. izdanja, neki su glazbenici tu od samih početaka, a neki su se priključili tek nedavno, no svi zajedno pridonose stvaranju izvrsne atmosfere uz glazbu visoke kvalitete.

Skladbu Arinke Šegando "Himna glumaca", koja je napisana za predstavu "Vještica mare", premijerno izvedenu ovoga ljeta u Savičenti u sastavu projekta Istra Inspirit, interpretirali su Irena Vladisavljević, Sandro Lučić, Filip Domagoj Pačić, Sonja Stojnić, Nataša Dragun, Loris Quargnal i Toni Pernić.

Potom se predstavila protagonistkinja večeri – flautistica Nataša Dragun zahvaljujući čijoj se energiji i entuzijazmu ovi glazbeni susreti održavaju već 15. godinu zaredom. Uz fagotisticu Anku Kovač-Augustiny, interpretirale su Griegovu skladbu "Anitras Tanz" iz djela Peer Gynt, a potom je višestruko nagrađivana harmonikašica Karmen Antunović vrlo precizno s tehničkog gledišta izvela Angelisov "Interieur".

Cijenjeni pijanist i glazbeni pedagog koji godinama djeluje u Ljubljani, Vladimir Mlinarić, koji je osnovnoškolsko i srednješkolsko obrazovanje završio u Puli, vrlo je nadahnuto, tehnički savršeno odsvirao Lisztovu "Eroicu".

Vrlo je simpatično bilo i predstavljanje orkestra flauta Funny Flutes pod vodstvom Samante Stell. Tu djeluju profesionalni, višestruko nagrađivani flautisti, ali i talentirana djeca koja su tek na svojim počecima.

Potom se predstavila glazbena skupina Loose u sastavu: Sandro Lučić (vokal), Irena Vladisavljević (klavir) i Filip Domagoj Pačić (beatboxing) sa skladbom "Born to die".

Glazbenu temu iz predstave Tijane Vukić Stjelja "Isto lice" izvela je vokalistica Elis Lovrić, koja je ovdje svirala i gitaru, uz flautisticu Natašu Dragun i violončelisticu Branku Tomašić Ramadanski te vokalnu solisticu Jenny Brković. Autorice ove pjesme su Zdenka Višković Vukić i Elis Lovrić.

Evergrin kvartet ovoga se puta predstavio u proširenom sastavu (Samanta Stell, Nataša Dragun, Branka Tomašić Ramadanski, Ankica Franjul, Sandro Peročević, Edward Atkinson, Adriano Bernobić i Anka Kovač-Augustiny) uz soliste Mirona Hausera (trombon) i Jasminu Makota (vokal). Ovi su glazbenici, premda nemaju mogućnost kontinuiranog zajedničkog nastupanja zbog različitih prebivališta i poslovnih projekata, pokazali nevjerojatnu uigranost i skladan nastup.

Instrumentalni ansambl Makedonskog kulturnog foruma Despina, koga čine Andrej Pezić, Nataša Dragun, Vedran Mijić, Dušan Kranjc i Toni Pernić odsvirao je skladbu "Pajduška", a vrlo je emotivna bila i izvedba ruskih pjesama u interpretaciji Ad libitunm orkestra. Rudi Ergotić za ovu je prigodu okupio razne glazbenike na raznim instrumentima (Andrej Pezić, Slava Obranović, Milan Grbić, Nensi Krupić, Nenad Mirt i Vedran Pezić). Među ostalim skladbama, mogla se čuti i "Those were the days", što je u biti u izvornoj inačici popularna ruska pjesma "Dorogoi dlinnoyu".

Big band Pula još je jednom potvrdio da je dostojan svih pohvala i priznanja, a pod vodstvom Branka Sterpina izveo je "It Don't Mean a Thing" i "Spain", a solistica je bila talentirana flautistica Alma Dželil.

Koncert završio nastupom Puhačkog orkestra grada Pule pod vodstvom Ante Dobronića i Branka Okmace, a njihov je nastup ispraćen ovacijama.

Program su vodili Tijana Vukić Stjelja i Dražen Turina Šajeta. Koncert ne bi bilo moguće ostvariti bez pomoći prijatelja i sponzora. To su grafička dizajnerica Marina Ljubanović, prof. Dušan Nožica, domaćin Pleter usluge, Puljanka te Italunion i IZO Žminj. (Vanesa BEGIĆ; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter