Fizicki obracun zbog petardi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Navodno bez razloga i bez povoda muškarac u dobi od oko 40 godina prošloga je cetvrtka navecer napao mladice koji su igrali nogomet na igralištu iza zgrade Zajednice Talijana u Šišanu. Prema navodima jednog Šišanca koji je želio ostati anoniman, a koji je ocito upucen u tamošnja dogadanja te veceri, u sukobu je i potekla krv.

"Prvo je ispucao loptu u dvorište obližnje kuce te je rukama i nogama svom silom napao dva mladica dok su ga tri mladica pokušavala lijepo zamoliti da se smiri. Napadnuta dvojica mladica uspjela su pobjeci. Covjek koji ih je napao bio je u alkoholiziranom stanju. Kad je vidio da su mu pobjegli, napao je retardiranog decka od 18 godina. Tri puta ga je udario šakom u glavu slomivši mu nos te mu je cijelo lice prekrila krv. Decki su mu pokušali pomoci, ali je onda jedan od mladica dobio dva udarca u glavu te mu je od udaraca nateklo lice. Vikao je da ide kuci po pištolj i da ce ih sve pobit ko' zeceve!", stoji, medu ostalim, u pismu koje nam je uputio uznemireni Šišanac.

No, podaci iz PU istarske govore suprotno. Muškarac je mladice napao jer su mu u dvorište bacali petarde.

"Policija je provela prekršajnu obradu nad 39-godišnjim N. M. iz Šišana zbog osnovane sumnje da je 26. studenog oko 22.30 sati na nogometnom igralištu u Šišanu narušavao javni red odnosno da je vikao i galamio na 19-godišnjaka iz Šišana i 19-godišnjaka iz Siska, te ih fizicki napao udarivši ih šakom u predjelu glave, stoji uz ostalo u dopisu koji potpisuje glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic. Motiv obracuna je, prema policiji, sumnja da su bacali petarde u njegovo dvorište. Protiv N. M. (39) slijedi podnošenje optužnog prijedloga.


Podijeli: Facebook Twiter