Fizicki obracun u sjedištu SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Animozitet i napetost koji vec godinama vladaju u šibenskom SDP-u eskalirali su u središnjici stranke te je Iblerov trg u subotu postao poprište nezapamcenog nasilnickog izgreda.

Predsjednik SDP-a Šibenika Franko Vidovic na sjednici Nadzornog odbora bocom je u glavu pogodio Slavena Cukrova, poznatog šibenskog poduzetnika i clana gospodarskog savjeta stranke koji je nedavno izbacen iz lokalnog ogranka. Cukrov je zadobio trzajnu ozljedu vrata i završio na traumatologiji, a cijeli slucaj preuzela je policija.

Naime, Cukrov je izbacen iz stranke nakon što se na unutarstranackim izborima kandidirao za clana predsjedništva šibenskih socijaldemokrata te je za novoga predsjednika podržavao Vidoviceva protukandidata, odvjetnika Paška Višica. Cukrov se na tu odluku žalio središnjici te je slucaj stigao u Nadzorni odbor.

Nakon žucne diskusije nedavno ponovno izabrani predsjednik šibenskog SDP-a Vidovic izgubio je živce i na Cukrova bacio plasticnu bocu punu vode.

"U šoku sam. On je mene najprije na sastanku NO-a ponižavao i vrijedao i, kada sam ja napokon dobio rijec, obratio sam se predsjedniku NO-a i kazao da ja i moja obitelj imamo zajedno 500 godina partijskog staža, da sam ugledni poduzetnik i ne mogu dozvoliti da me balavac vrijeda na najgori moguci nacin.

Nakon toga je prema meni bacio punu bocu i pogodio me u glavu, a od trzaja sam još potom glavom udario u zid. On je odmah pobjegao sa sastanka", ispricao je u nedjelju još uvijek u šoku Cukrov. Veli da je odmah htio pozvati policiju i Hitnu pomoc, no kolege iz središnjice su ga zamolile da to ne ucini zbog ugleda stranke.

"Nisam htio da se HDZ-ovci nasladuju dolaskom policije i Hitne pomoci na Iblerov trg pa sam, kada sam malo došao k sebi, otišao na traumu u Draškovicevu. Pregledali su me lijecnici, neurolozi, snimili, utvrdili ozlijede i sada moram nositi Schantzov ovratnik. Danas sam dao izjavu policiji, koja ce odraditi svoj posao. Ja cu protiv Vidovica podignuti i privatnu tužbu zbog napada, a što ce stranka napraviti, to je njihova stvar", veli Cukrov.

Vidovic se u nedjelju nije javljao na pozive medija, vec je poslao kratko priopcenje. "Na sastanku NO-a SDP-a, 17. travnja u Zagrebu, nažalost, došlo je do incidenta izmedu g. Cukrova i mene, zbog cega sam se odmah po povratku u Šibenik ispricao svim svojim stranackim kolegama. Do incidenta je došlo nakon konstantnih provokacija i vrijedanja na osobnoj razini od strane g. Cukrova, što ne opravdava moju neprimjerenu reakciju. Stoga se još jednom ispricavam svim clanovima SDP-a", napisao je Vidovic.

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan na upit hoce li središnjica sankcionirati Vidovica zbog nasilnickog ispada, kazao je da im je žao zbog tog dogadaja. "Utvrduju se sve cinjenice i odgovornost svih koji su u tom dogadaju sudjelovali. Nakon toga ce stranka zauzeti stav", kazao je Dragovan.


Podijeli: Facebook Twiter