Fiskalizaciju podržava 69,3 posto Hrvata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Većina građana smatra da nema razloga za odgađanje uvođenja fiskalizacije na tržnicama, ali nije malo niti onih koji su na strani trgovaca. U istraživanju agencije Ipsos Puls koje je objavila Nova TV, 51,6 posto ispitanika složilo se s ministrom financija Slavkom Linićem da su prodavači na tržnicama imali dovoljno vremena kako bi se pripremili za fiskalizaciju i da im stoga ne treba davati dodatna tri mjeseca. A 42 posto građana solidarizira se sa zahtjevima pobunjenih prodavača.

No, u konačnici čak 69,3 posto Hrvata vjeruje da Vlada na ovaj način uvodi red na tržnice, tek 21,3 posto procjenjuje da se fiskalizacijom guši poduzetništvo. I još više građana misli da će se ovim modelom potpuno ili barem djelomično smanjiti siva ekonomija i utaja poreza, čak 81,3 posto. Ukupno, pak, uvođenje fiskalnih blagajni podržava 81,6 posto ispitanika.

Sukladno tome, nije loše prošao ni njezin autor Slavko Linić. Trenutačno je njegova ocjena 2,9, dakle, čvrsta trojka. Pritom 27 posto građana daje ministru financija ocjenu između četvorke i petice. Jedinicu mu je dodijelilo njih 14 posto. (D. C./NL)


Podijeli: Facebook Twiter