Fiskalizacija: Zapečaćen lokal u Rovinju

Zapečaćen je rovinjski caffe bar Teo (N. O. R.)
Zapečaćen je rovinjski caffe bar Teo (N. O. R.)

Inspekcija je počela oštro kažnjavati obveznike koji su odlučili kršiti Zakona o fiskalizaciji u poslovanju gotovinom: zapečaćen je jedan lokal u Rovinju, a dva u Vukovaru.

Ti lokali imaju rok od dva dana da usklade svoje poslovanje sa zakonom da bi mogli biti otpečaćeni, doznajemo iz Porezne uprave.

U Rovinju je zapečaćen caffe bar Teo, jedini u Istri. O kojim je točno nepravilnostima riječ vlasnik Kristijan Ćavar nije želio komentirati.

U Udruženju obrtnika Rovinja od tajnika Miroslava Kosa doznali smo da ni on nije upoznat s detaljima, točnije oko 14 sati još nije raspolagao informacijom o kojem se točno lokalu radi.

Ipak, podsjetio nas je da je Udruženje fiskalizaciju odradilo te za sve zainteresirane ugostitelje upriličio sastanak na kojemu su pobliže upoznati s novim zakonom, odnosno s posljedicama nepridržavanja.

Od 190 pozvanih ugostitelja sjednici se odazvalo njih 107, rekao nam je Kos.

Inspektori Porezne uprave od četvrtka do danas u 13 sati na području Istarske županije (pazinski područni ured) obavili su 446 nadzora te utvrdili 16 nepravilnosti. U akciji je u Istri sudjelovao 31 inspektor.

Na državnoj razini 418 inspektora obavilo je 3.418 nadzora te utvrdilo 248 nepravilnosti. Usporedimo li broj nadzora i nepravilnosti, dolazimo do podatka da je najviše nezakonitosti utvrđeno u Koprivnici, 30,7 posto, gdje je u 13 nadzora bilo čak četiri nepravilnosti.

Slijedi Zagreb s 18 posto nepravilnosti (528 nadzora, 95 nepravilnosti) te Požega s 13,5 posto kršenja zakona.

U Istri je bilo svega 3,6 posto onih koji su poslovali nezakonito. (M. V. I., N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter