Fiskalizacija: U subotu prosvjed na pulskoj tržnici

U subotu mirni prosvjed na tržnici (M. MIJOŠEK)
U subotu mirni prosvjed na tržnici (M. MIJOŠEK)

U subotu se na pulskoj tržnici sprema miran prosvjed zakupaca koji na ovaj način žele izraziti svoj revolt fiskalizacijom koja će ih zahvatiti od ponedjeljka.

Pulski će zakupci, kako doznajemo, miran prosvjed održati s početkom u 10.30 sati. Potvrdili su nam to iz poduzeća Tržnica riječima da "mirni prosvjed neće oštetiti kupce, ali je želja zakupaca da poruka o negodovanju prema načinu fiskalizacije za rad u vrlo specifičnim uvjetima na tržnicama (kiša, velika zima, vrućina, vlaga i voda ) bude uzeta u razmatranje.

- Tijekom cijele godine Vlada i ministar Linić nisu dali odgovore na brojne apele i upite zakupaca, ali i Udruge hrvatskih tržnica, za prilagodbu obveza fiskalizacije na uvjete koji postoje na tržnicama. Zato su zakupci diljem zemlje revoltirani te mirnim prosvjedima izražavaju svoje nezadovoljstvo, vele Iz Tržnice podsjećaju da ni usred Bruxellesa na tržnici nema fiskalnih kasa.

Jučer smo od prodavačica na tržnici doznali da će se većina onih koji rade na štandovima i obveznici su fiskalizacije priključiti prosvjedu, ali da još uvijek nisu sigurni kako će to točno izgledati.

- Pokrit ću svoj štand na neko vrijeme i krenuti gdje i drugi, rekla nam je jedna prodavačica ali i dodala da misli da su se prosvjedi trebali održati na način da svi zakupci na nekoliko dana zatvore svoje štandove, u cijeloj Hrvatskoj jer bi tako efekt bio bolji, a pritisak na Vladu veći.

Na naše pitanje mogu li što učiniti prosvjedima, Niko Pervan, direktor Udruge hrvatskih tržnica, veli da, nažalost, više očito nije moguće odgoditi provedbu fiskalizacije, no na ovaj način žele upozoriti svu javnost na probleme koje će im ona donijeti. (B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST U PROČITAJTE U TISKANOM  IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter