Fiskalizacija polako ulazi i na samanj


Vodnjanski sajam, jedan od najvećih "dućana na otvorenom" u Istri, danas je ponovo otvorio svoja vrata na sajmištu. Mada sva prodavačka mjesta nisu bila  popunjena, u Vodnjan je ipak stiglo stotinjak stalnih trgovaca, a nije nedostajalo niti kupaca.

Budući da je ministar Slavko Linić produžio rok za uvođenje fiskalnih blagajni na tržnice do kraja ovog mjeseca, mnogi su još uvijek trgovali kao i do sada, bez izdavanja računa i cjenkajući se s kupcima, a fiskalne su blagajne u promet stavili mahom proizvođači tekstila koji ujedno i prodaju svoje proizvode.

Mišljenja trgovaca na vodnjanskom sajmu o uvođenju fiskalnih blagajni bila su podijeljena, a najviše su joj se protivili preprodavači koji su danas prodavali robu po izuzetno niskim cijenama samo da bi, kako kažu, ispraznili zalihe i zatvorili "dućan".

Podsjetimo, u Pazinu, na najvećem istarskom sajmu koji se održava svakog prvog utorka u mjesecu, ovaj je put bilo tek 30 štandova, a razlog su bili štrajk i prosvjedi koji su se upravo tih dana održavali u Zagrebu i kojima se odazvao velik broj trgovaca. (Napisala i snimila P. SOFTIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter