Fisichella novi vozac Ferrarija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijan Giancarlo Fisichella novi je vozac Ferrarija. Potvrdena je tako vijest o kojoj se tijekom ovog tjedna dosta nagadalo i koja je govorila da je Luca Badoer vec nakon dvije razocaravajuce utrke ispucao sve kredite koje su mu dali u Ferrariju. I premda se šuškalo da bi u bolid s propetim konjicem mogao sjesti dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso, izbor je na kraju ipak pao na Fisichellu. Tako je iskusni Fisichella, roden 14. sijecnja 1973. godine, u svojoj 14. sezoni okrunio tjedan iz snova tijekom kojeg je osvojio prvi pole position za Force Indiu, potom se u utrci popeo na drugu stepenicu pobjednickog postolja, da bi kao šlag na tortu stigao poziv iz Maranella, poziv koji sanja svaki Talijan koji se bar jednom oprobao u oktanskom cirkusu.



- Istina je da sam oduvijek imao želju voziti za Ferrari i veoma sam zahvalan Vijay Mallyu što mi je to i omogucio. S druge strane, nadam se da sam pomogao Force Indiji u njenom razvoju i zadovoljavanju njihovih ambicija. Stasali su u jedan pravi natjecateljski tim i želim im puno srece u buducnosti. Još mi je teško povjerovati da se ostvario moj životni san te koristim priliku da zahvalim Ferrariju i njegovom predsjedniku Luci di Montezemolu koji su mi pružili ovu priliku, rekao je Fisichella, koji ce debi u Ferrariju imati sljedeceg vikenda na Velikoj nagradi Italije u Monzi.

- Prošlog tjedna dogodile su mi se neke nevjerojatne stvari, osvojio sam u Spa na treningu pole position i drugo mjesto u utrci, da bih potom saznao da cu u pet utrka koje su preostale do kraja sezone voziti za Ferrari. Dat cu svoj maksimum da bih na najbolji moguci nacin uzvratio na povjerenju koje mi je pruženo. Znam da nece biti lako, no pružit cu sve da ostvarim najbolje moguce rezultate. Želim reci i da mi je žao Luce, za kojeg znam koliko je želio u Monzi voziti za Ferrari jer za talijanskog vozaca nema ljepšeg osjecaja od nastupa u crvenom bolidu pred domacim navijacima.

Kljucnu ulogu u ovom prelasku odigrao je šef ambiciozne indijske momcadi Viyay Mallya, koji je bez ikakvog financijskog dogovora s Ferrarijem oslobodio Fisichellu važeceg ugovora.

- Svakom je talijanskom vozacu mjesto u Ferrariju životni san, a Giancarlo nije iznimka. Nitko im ne bi trebao stati na put. Osim toga, Talijan u Ferrariju s izglednim šansama za dobar rezultat na utrci u Monzi je odlicna prica za Formulu 1, pogotovo u ovim teškim vremenima, istaknuo je Mallya.

- Fisichella si je vjerojatno osigurao dugorocnu buducnost u Ferrariju, a mi smo mu zahvalni na proteklih godinu i pol dana te prvim bodovima.

Premda još nije i službeno potvrdeno, ocekuje se da Fisichellu u Force Indiji zamijeni test vozac Vitantonio Liuzzi.


Podijeli: Facebook Twiter