Firenca: Ubio dvojicu Afrikanaca pa sebe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pedesetogodišnji muškarac, navodno aktivist krajnje desnice, ustrijelio je u utorak dvojicu ulicnih prodavaca iz Senegala i ranio tri osobe na dvjema tržnicama u Firenzi, a onda si je i sam presudio, pišu talijanski mediji.

Gianluca Casseri, aktivist krajnje desnice roden u Pistoi (Toscana), kako piše dnevnik Il Corriere della Sera na svojoj internetskoj stranici, poceo je svoj krvavi pohod na tržnici na Piazzi Dalmazia na sjeveru grada, gdje je otvorio vatru. Dvojica ulicnih prodavaca ubijena su na licu mjesta, a treci je u veoma teškom stanju prevezen u bolnicu u toskanskoj prijestolnici.

Po izjavama ocevidaca, a kako prenosi dnevnik La Republicca na svojoj web-stranici, pocinitelj napada, prosijedi muškarac od pedesetak godina, koji se na trg dovezao u bijelom automobilu, ispalio je tri hica i pobjegao.

Istražitelji su saslušali osobu koja ga je vidjela kako bježi i snimila ga svojim mobilnim telefonom dok je ulazio u auto. "Senegalci ovdje cesto prodaju i nikome ne smetaju, nitko ovo nije ocekivao", rekao je jedan trgovac.

Napadac se s Piazze Dalmazia uputio na tržnicu San Lorenzo, u povijesnom središtu grada, gdje je opet zapucao i ranio dvije osobe. Zatim se ustrijelio svojim oružjem, Magnumom 357.

Nakon tragedije spontana povorka s dvjestotinjak osoba, medu kojima je bio veci broj Senegalaca i rodbine žrtava, pošla je s Piazze Dalmazia prema središtu grada uzvikujuci "Sramota! Sramota!" i "Rasisti". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter