Fiorini: Prikupljeno 108 tisuća kuna za DDI

Organizatori iz MO-a Fiorini, Općine i TZ-a sa Davorom Komarom iz Društva distrofičara Istre (J. PREKALJ)
Organizatori iz MO-a Fiorini, Općine i TZ-a sa Davorom Komarom iz Društva distrofičara Istre (J. PREKALJ)

Ukupno 107.993 kuna prikupljeno je u velikoj humanitarnoj akciji "U Fiorinima kuca veliko srce", održanoj prije dvadesetak dana u ovom malom mjestu kraj Brtonigle, objavili su na konferenciji za novinare organizatori i inicijatori iz Mjesnog odbora Fiorini.

Dvodnevna manifestacija okupila je više od tristo volontera, preko stotinu donacija u hrani i piću, šezdesetak izvođača, sportaša, te više tisuća posjetitelja koji su donirali Društvo distrofičara Istre.

Glavni cilj akcije bilo je prikupljanje sredstava za pokrivanje godišnjih troškova prijevoza bolesnika na liječničke terapije. Mještani Fiorini zajedničkim su snagama prvenstveno htjeli pomoći svom malom sumještaninu i članu DDI-ja devetogodišnjem Leu Sirotiću.

Akciju je inicirala Biljana Majkić uz pomoć svojih sumještana koji su potvrdili da se optimizmom, zajedničkim radom i snagama, te dobrom organizacijom i neizmjernom voljom može prirediti kvalitetan događaj i privući iznimno velik broj sudionika iz cijele Istre. Majkić je ujedno za svoj pedeseti rođendan željela napraviti posebnu feštu koja je prerasla u veliku humanitarnu akciju.

- Zahvalila bih se svima koji su podržali moju inicijativu i proslavili moj rođendan, ovo je vrhunac u mom životu. Ovo je predivna reklama za našu općinu i iznad svih očekivanja, ovakav odaziv nitko nije mogao sanjati, niti očekivati. Prikupljeno je u bruto iznosu 152.991 kuna, a kada su se oduzeli troškovi došli smo do iznosa od 107.993 kuna. Kad smo vidjeli prikupljeni iznos nismo mogli vjerovati, morali smo nekoliko puta provjeravati u banci, rekla je Majkić.

Predsjednik DDI-a Davor Komar rekao je kako je ova akcija puno više od prikupljenog novca, jer je cijela jedna ekipa radila za nekoga koga niti ne poznaje, a nisu niti slutili koliko puno može napraviti jedno malo mjesto.

- Ovo je najveći događaj za Društvo distrofičara Istre u četrdeset godina postojanja, koliko ćemo iduće godine proslaviti. Najveća humanitarna akcija u kojoj smo sudjelovali. Cilj nam je bio da se pokriju troškovi prijevoza naših nepokretnih članova u Istri, koji izvan Pule nemaju mogućnost organiziranog prijevoza i to je kronični nedostatak.

Imamo jedan kombi star jedanaest godina i s kojim imamo dosta troškova. Ovih 108 tisuća kuna nismo očekivali i sa današnjim danom idemo u potragu da kupimo bolji i kvalitetniji kombi da možemo prevoziti ljude u kolicima i krevetu, rekao je Komar.

U akciju su se uključila i gradska društva Crvenog križa Istre koji su za DDI prikupljali sredstva u sklopu svoje humanitarne akcije Solidarnost na djelu, a ovim je putem prikupljeno još dodatnih 12 tisuća kuna. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter