Fiolić pred Sanaderovu vilu dovezao renault iz 1967.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ispred vile u Kozarčevoj ulici bivši HDZ-ov saborski zastupnik i mesar Stjepan Fiolić danas je ostavio renault 8 iz 1967. - oldtimer koji je po Fiolićevim riječima Ivo Sanader zajedno s umjetninama i odijelima skrio od pljenidbe na njegovu imanju, što nekada najmoćniji hrvatski političar pobija tvrdnjom da je kod Fiolića odnio stvari jer je uređivao stan.

Renault 8, koji je Fiolić poslijepodne došlepao ispred rezidencije obitelji Sanader i u poštanskom sandučiću im ostavio ključ, bivši je premijer godinama navodio u svojim imovinskim karticama. Istovremeno u njima nije isticao vrijednost umjetničke zbirke koju je povjesničar umjetnosti Igor Zidić procijenio na milijun eura, kao ni račun u Austriji, više puta spominjan tijekom suđenja u slučaju "Fimi-media".

Tvrdnju da je 19 slika, dva kofera odjeće i renault 8 "pospremio" na Fiolićevo imanje u Mlaki jer je uređivao stan pa doma nije imao mjesta, Sanader je iznio na jučerašnjem ročištu u slučaju "Fimi-media".

- Fiolić i USKOK izašli su s tezom da sam očekujući kazneni progon išao sakriti 19 slika i dva kofera robe kod Fiolića. To je jedna od najglupljih laži koju sam ikad čuo, kazao je Sanader, ističući da je među umjetninama bilo i nekoliko potpuno bezvrijednih.

Dodao je i da je Fiolić prešutio da mu je osim slika i kofera robe na čuvanje povjerio i oldtimer. "Vjerojatno o tome nije govorio jer nije vrijedan, ali nisu ni neke slike koje su bile kod njega. Kad sam izišao iz pritvora uzeo sam odijela, a slike nisam, kao ni automobil, jer ga nemam gdje držati, zaključio je Sanader.

Priča o Sanaderovim vrijednostima na Fiolićevu imanju u javnost je izašla tijekom istrage u slučaju "Planinska" gdje bivši prijatelji, a sad suparnici, dijele optuženičku klupu. Iz Fiolićevih se riječi u sudnici moglo saznati i da je iz zahvalnosti prema bivšem premijeru, kojemu se osjećao dužnim što mu je osigurao dva zastupnička saborska mandata, za njega često odrađivao razne poslove. Od uređenja travnjaka u Kozarčevoj do organiziranja zabava za Sanaderove goste na imanju u Mlaki.

Sve se promijenilo kada je u istrazi slučaja "Planinska" Fiolić priznao da je Sanaderu odnio 10 milijuna kuna i milijun eura provizije nakon što je zgradu njegove tvrtke, uz navodni Sanaderov zagovor, kupilo Ministarstvo regionalnog razvoja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter