Fio&D želi kupiti hotel Croatiju u Dugoj Uvali


"Mi se pripremamo za turističku sezonu kao da je sve normalno. Sređujemo sobe kako bi spremni dočekali goste", ukratko nam je telefonom odgovorio Dragan Boljat, vlasnik splitske tvrtke Fio&D na pitanje što se događa u hotelu Croatia i depandansi koje je Općinski sud u Puli nedavno bezuspješno nudio na prodaju. Zanimalo nas je što će se dogoditi budu li ti objekti u Dugoj uvali prodani. Odgovorio nam je da je njegova namjera kupiti hotel.

Na Općinskom sudu doznali smo da je u tijeku izrada zaključka o prodaji. Kada bude gotov zaključak objekte će oglasiti na internetskoj stranici HGK u djelu očevidnika ovršenih nekretnina.

Marijan Kostešić, načelnik Općine Marčana poželio je da se konačno sredi vlasništvo nad tim objektom te se požalio da najmoprimac hotela nije platio mnoga davanja.

Podsjetimo, kada je Josip Galinec preuzeo Industrogradnju raskinuo je ugovor o najmu, ali je pokrenuo pravi rat zaštitara u Dugoj uvali koji se ponavljao na početku svake turističke sezone. Jedni su u ime Industrogradnje tražili ulazak u posjed kojeg je ta tvrtka iznajmila 2003. godine. Drugi su ispred Fio&D to priječili.

Industrogradnji je početkom ove godine odobreno sklapanje predstečajne nagodbe. O statusu njihovih objekata u Istri nismo uspjeli ništa doznati.

Osim hotela na prodaji su i apartmani u Dugoj uvali. Njih je oglasio Puris u stečaju. (P. GREGOROVIĆ, snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter