Finska - Hrvatska 14:34

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska rukometna reprezentacija ocekivano je, bez poteškoca, protiv Finske ostvarila cetvrtu pobjedu u kvalifikacijskoj skupini 4 za odlazak na Europsko prvenstvo koje ce se pocetkom iduce godine igrati u Austriji. "Kauboji" su u Vantaai pored Helsinkija bili cak i uvjerljiviji nego li u prvom susretu u Zagrebu. Tada su Balic i suigraci slavili s 19 golova prednosti dok su sad bili uspješniji za jedan gol, jer je nakon isteka 60. minute na semaforu svjetlilo 34:14 za svjetske viceprvake.
U polupraznoj Vantaa Energia areni izabranici Line Cervara krenuli su u drugoj brzini protiv nedoraslog domacina. Vukic na lijevom, Horvat na desnom krilu, Tonci Valcic, Balic i Kopljar na vanjskim pozicijama, te Vori na crti u startnim se minutama nisu razigrali protiv 5-1 obrane domacina i solidnog Lindstroma na golu. Tako su Finci nakon pet minuta igre vodili 2:1 i tek potom je hrvatska obrana zatvorila prilaze Alilovicu. S nekoliko ukradenih lopti koje su potom Vukic i Horvat iz kontri pretvorile u golove Hrvatska je ubrzo povela 6:2, a u 19. su minuti "kauboji" vec vodili 9:3. Finski izbornik Westerlund pozvao je tada minutu odmora i uveo Gronberga na desnom vanjskom koji je s dva gola poveo domacu 3-0 seriju za smanjenje hrvatskog vodstva na 9:6. Usto su Finci još u dva navrata izlazili sami pred Alilovica, ali je stasiti cuvar mreže bio uspješniji i tim je obranama razbudio suigrace koji su do poluvremena serijom 6-2 osigurali miran odlazak u svlacionice, a priliku je da debitira u reprezentaciji dobio i pivot Musa koji je do kraja postigao tri gola. Po povratku na parket na gol Hrvatske je stao Losert, dok je Zrnic zamijenio Horvata na desnom krilu, no što se igre tice, promjena nije bilo. Losert je nastavio tamo gdje je Alilovic stao dodavši još i dva obranjena sedmerca, a izbornik Cervar je u nastavku u igru uveo i Gojuna i Miljka od kojih je ovaj potonji u svom debiju postigao i jedan gol.
Hrvatska ce u nedjelju i u srijedu u zadarskom Višnjiku igrati još dva kvalifikacijska susreta, protiv vodece Madarske i Slovacke, da bi na kraju još gostovala u Grckoj.


Podijeli: Facebook Twiter