Ukusno i pomalo pikantno varivo specijalitet je u Ukrajini, a servira se uz domaci kruh i krumpir. Za njegovu pripremu treba manje od sat vremena, a oduševit ce vas bogatstvo okusa.
Sastojci: 500 g mesa bez žilica, narezano na kockice (janjetina, junetina ili svinjetina), 4 mrkve, 6 glavica luka i 2 cešnja cešnjaka, 2 grancice ružmarina, 1 crvena paprika, 200 g manjih gljiva, 200 ml mesnog temeljca, 100 ml bijelog vina, 2 žlice otopljenog maslaca, 5 žlica ulja, 2 žlice slatke paprike, sol i papar.
Priprema: Operite, ogulite mrkvu, papriku ocistite i odstranite sjemenke pa sve narežite na kockice. Ocistite luk i narežite ga na tanke kolutice, a cešnjak usitnite.
Otopite maslac i na njemu kratko popržite meso sa svih strana, izvadite ga i u istu posudu dodajte malo ulja, zagrijte i propržite sve povrce izuzev gljiva, dok ne omekša.
Potom vratite meso u tavu i sve izmiješajte. Zacinite slatkom paprikom, solju i paprom. Dodajte listice ružmarina, temeljac i vino, pokrijte i kuhajte na srednjoj vatri oko 40-50 minuta.
Ako postane presuho, dodajte još temeljca. 10 minuta prije kraja kuhanja dodajte gljive (ocišcene i raspolovljene ako su malo vece). Dodatno zacinite po potrebi.