Find In - digitalizirana ponuda Poreča

Find In - nova mobilna aplikacija s turističkom ponudom Poreča (V. HABEREITER)
Find In - nova mobilna aplikacija s turističkom ponudom Poreča (V. HABEREITER)

Odnedavna je u upotrebi nova besplatna mobilna aplikacija i internetska stranica Find In koja na jednom mjestu predstavlja cjelokupnu turističku ponudu Poreča. Novinarima su je jučer prezentirali predstavnici nove porečke tvrtke Alternative Development. Kako je objasnio Arian Santrač, član tima koji je radio na aplikaciji, nije riječ o klasičnom mobilnom vodiču, već o aplikaciji koja će s jedne strane turistima omogućiti brže i lakše pronalaženje sadržaja, a s druge omogućiti lokalnim poduzetnicima oglašavanje.

- To je digitalizacija cjelokupne ponude grada te će gost u svega pet minuta imati pregled svega što ima na raspolaganju u gradu. Aplikacija je dostupna na engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku, a u idućim godinama namjeravamo je proširiti na još jezika. Kompatibilna je sa svim mobilnim uređajima i tablet računalima, kazao je Santrač. Aplikacija je podijeljena u jedanaest kategorija: eventi, kultura, smještaj, hrana, piće, servisi, agencije, sport i zabava, prijevoz, trgovine i financije. Svaki objekt ima vlastiti profil s opisom, slikama i kontakt informacijama, a putem interaktivne mape turisti mogu odlučiti da li do destinacije doći pješke ili automobilom.

Aplikaciju je napravio mladi tim stručnjaka u sastavu Igor Beaković, Armando Faflja, Eni Jekić, te Arian i Sebastian Santrač, te ga predstavili Gradu Poreču i Turističkoj zajednici. Turistička zajednica će im podršku pružiti kroz letke i reklame, te mogućnost preuzimanja aplikacije na svojim web stranicama, a kako je rekao dogradonačelnik Loris Peršurić, u financijskom će smislu pomoći i Grad, te su ih uputili da se prijave na program za poticajne mjere poduzetnicima. Dodao je kako će budući poduzetnički inkubator u Žbandaju biti namijenjen upravo mladim tvrtkama poput ove. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter