Financijske dubioze pazinskog POU-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vecinom glasova vijecnika Nezavisne liste Valtera Milohanica, HDZ-a i nezavisnog vijecnika Renata Kalca, pazinsko Gradsko vijece na sinocnjoj sjednici nije usvojilo godišnji izvještaj o radu i financijski izvještaj Puckog otvorenog ucilišta za 2009. godinu.

Milohanic je rekao da financijski i programski izvještaji nisu uskladeni, odnosno da se ne vidi kako su pokrivene stavke kulturnih programa; da je prekasno podnositi izvještaje za prošlu godinu u srpnju; prigovorio je zbog malog broja ostvarenih obrazovnih programa, kao i nenalaženja drugih izvora prihoda za kulturne programe izvan proracuna te, po njegovu mišljenju, nepovoljnog omjera financiranja iz proracuna i vlastitih prihoda.

- Neka neprihvacanje ovih izvještaja navede Upravu da popravi nedostatke, zakljucio je Milohanic.

U raspravi je Stanko Mališa (HDZ) apelirao da se Istarska županija "jace ukljuci u financiranje kulturnih programa u Pazinu", a Davor Slokovic (IDS) je optužio Milohanica za dvolicnost jer je i on digao ruku kada je vijece odobravalo svega 60.000 kuna za kulturne programe Ucilišta.

Ravnateljica Sonja Matijašic je nakon iznošenja izvještaja na prigovore vijecnika odgovorila da pazinsko Pucko otvoreno ucilište jedino u Istri ne dobiva od gradskog proracuna sto posto sredstava za "hladni pogon" vec svega 25 posto, a da je rok podnošenja izvještaja uvjetovan - planom rada Gradskog vijeca.

Negativnom saldu Ucilišta razlog je što gradski proracun nije uplatio vec odobrena sredstva, odnosno Ucilište nije potrošilo ništa što nije smjelo prema donesenim odlukama Gradskog vijeca, objasnila je Matijašic.

Vecina u vijecu glasala je protiv usvajanja izvještaja, dok je nedovoljna podrška stigla od vijecnika koalicije IDS-SDP-HNS. Medutim, na pitanje ravnateljice i vijecnika što proizlazi iz takvog ishoda glasanja, odnosno neprihvacanja izvještaja POU-a kao gradske ustanove odgovoreno je - ništa, nema nikakvih formalno-pravnih posljedica!? (D. ŠIŠOVIC)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter