Financijska potpora Sajmu knjige


U povodu održavanja 18. Sajma knjige u Istri u prostorijama pulske Komunalne palače održana je konferencija za novinare na kojoj su pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Ivan Jakovčić, predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija i direktor regionalnog centra Istra Zagrebačke banke Valter Šarić potpisali ugovor o daljnjoj suradnji u projektu Sa(n)jam knjige u Istri.

Za trogodišnje razdoblje (2013.-2015.) Sajmu će pripasti oko četiri milijuna kuna, odnosno godišnje 240 tisuća kuna od Istarske županije, 350 tisuća kuna od Grada Pule i 500 tisuća kuna od Zagrebačke banke.

- To mi je velika čast, da smo ponovno potpisali sporazum, jer ovaj je sajam vrlo važna manifestacija ne samo za Pulu i Istru, već i šire. Pula je grad filma, ali i knjige, i drago mi je da smo tim sporazumu dali vjetar u leđa tako vrijednoj manifestaciji, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Magdalena Vodopija je istaknula da je uzbuđena kao i kada otvara Sajam te je zahvalila svima: Gradu Puli, Županiji i Zagrebačkoj banci, ali i osobama koje su radile na fizičkom sastavljanju ugovora: Jasmini Kamber, Sanji Krelja, Vladimiru Torbici i Lidiji Musi.

- Lijepo je da i financijski moćnici vide da se kultura dešava i u Istri, a velika, mlada i strastvena ekipa koja stvara Sajam vrlo je sretna što su prepoznali naš rad i trud.

I Valter Šarić istaknuo je svoje zadovoljstvo tim sporazumom istaknuvši da je Sajam odavno prerastao okvire Pule i Istre.

- Iako su teška vremena, drago mi je da smo svi zajedno uspjeli pomoći Sajmu te prepoznali sve što on donosi, kazao je Jakovčić. (V. BEGIĆ, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter