Financije u rukama Danijela Ferica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je Grad Pula raspisao i proveo javni natjecaj za imenovanje procelnika upravnih tijela u svibnju ove godine, gradonacelnik Boris Miletic donio je 29. srpnja odluku o imenovanju novih procelnika. Rijec je, doduše, o vec poznatim imenima jer su imenovani mahom dosadašnji procelnici koji su, nakon preustroja gradskih odjela, postali vršitelji dužnosti s ovlaštenjima koja im je dao gradonacelnik.

Na natjecaj su se u 15 dana, osim sedam navedenih osoba, javile još tri. Od tih prijava svega je jedna bila pravovaljana, i to za mjesto procelnika Odjela za prostorno uredenje, dok druge dvije dostavljene prijave, jedna za Odjel za financije i opcu upravu te druga za društvene djelatnosti, nisu niti razmatrane zbog nepotpunih dokaza o ispunjavanju propisanih uvjeta natjecaja.

Prema postupku iz Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i podrucnoj (regionalnoj) samoupravi, Povjerenstvo za provedbu postupka javnog natjecaja za imenovanje procelnika provelo je provjeru znanja i sposobnosti putem pisanog testiranja i intervjua s kandidatima koji su ispunjavali formalne uvjete natjecaja te utvrdilo rang-liste kandidata.

Nakon isteka žalbenog roka gradonacelnik Miletic rješenjima o imenovanju za procelnike upravnih tijela imenovao je Damira Prhata na celno mjesto Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, Giordana Škuflica za prostorno uredenje, Erika Lukšica za društvene djelatnosti, Bernarda Zenzerovica na celo Ureda Grada, dok ce dvije službe, i to za zastupanje Grada i unutarnju reviziju voditi dosadašnje procelnice Gordana Lanca, odnosno Mirjana Bencic.

Jedino novo ime je ono Danijela Ferica, koji ce na celnom mjestu Upravnog odjela za financije i opcu upravu zamijeniti dosadašnju procelnicu Vesnu Sajic.

Inace, Feric je kao clan SDP-a na nedavnoj izbornoj konvenciji izabran u predsjedništvo pulske podružnice. Do 2008. bio je regionalni direktor Hrvatskih pošta za Istru, kada je smijenjen, a na njegovo je mjesto imenovan Željko Antunovic. Navodno su za njegova mandata Hrvatske pošte u Istri vrlo uspješno poslovale. U radnom odnosu u toj firmi ostao je još godinu dana nakon smjene, nakon cega je potpisao sporazumni raskid ugovora. Odsad ce, dakle, voditi gradske financije.

Rješenja o imenovanju vec su dostavljena svim procelnicima te su oni s prvim danom kolovoza zapoceli s obnašanjem svojih funkcija.


Podijeli: Facebook Twiter